Priča s početka karijere
0

Ronaldova odbojnost prema Coca-Coli mogla bi biti povezana s lekcijom koju mu je održao Giggs

H. H.
Giggs je tada mladom portugalskom nogometašu poručio da više ne pije Coca-Colu (Foto: Twitter)
Giggs je tada mladom portugalskom nogometašu poručio da više ne pije Coca-Colu (Foto: Twitter)
Cristiano Ronaldo još uvijek nije zaigrao na Euru 2020, ali već je stigao na naslovnice zbog poteza na konferenciji za medije uoči utakmice s Mađarskom. Portugalac je sa stola sklonio dvije boce Coca-Cole koje su se nalazile ispred njega, što je postalo viralno na društvenim mrežama.
Ronaldo je uzeo obje boce i odložio ih na stranu jer ne želi da se fotografiše ili snima pred pićem koje smatra štetnim u ishrani mladih i profesionalnih sportista, što je svojevremeno priznao kada je rekao da ga nervira kada vidi sina da pije Coca-Colu.

Ronaldo je potom uzeo flašu vode i pokazao je prema novinarima, rekavši: "Evo šta treba piti".

Ronaldova popularnost je ogromna, tako da se mediji i danas bave njegovim potezom, a odbojnost Portugalaca prema Coca-Coli mogla bi da se veže za slučaj s bivšim saigračem iz Manchester Uniteda Ryanom Giggsom.

Jan Aage Fjortoft, bivši norveški nogometaš koji danas radi kao stručni konsultant, ispričao je kako se Ryan Giggs jednom "obračunao" s Ronaldom zbog boce Coca-Cole, a priču je čuo od Ole Gunnara Solskjaera.

"Ronaldo je jednom došao na doručak s Coca-Colom u rukama. Giggs ustao i gurnuo ga je prema zidu te mu je rekao: 'Nemoj to više nikad raditi!'", ispričao je Fjortoft.

Od tada, navodno, Ronaldo to više nije radio i postao je svjestan štetnosti koje sadrže pića poput Coca-Cole.

Jedna boca Coca-Cole navodno sadrži 10 kašišica rafiniranog šećera, a Svjetska zdravstvena organizacija preporučuje da se dnevno unosi najviše šest kašičica šećera.

Prema riječima britanskog ljekara Niraja Naika, nivo šećera u krvi drastično raste u roku od 20 minuta nakon konzumiranja Coca-Cole, što uzrokuje "prasak" inzulina. Tada jetra apsorbuje velike količine šećera koji cirkuliraju tijelom i pretvaraju se u masnoću.