Mlađi je od Ronalda
264

Rooney se zabrinjavajućeg izgleda vratio na Old Trafford, ali i pokazao da je još uvijek majstor

D. P.
Foto: Twitter
Foto: Twitter
Jedna od najvećih legendi Manchester Uniteda Wayne Rooney (38) vratio se na svoj Old Trafford i još jednom pokazao kakav je majstor, ali su fanovi zabrinuti zbog njegovog izgleda.

Rekorder po broju golova za slavni engleski klub je zaigrao jučer u humanitarnoj utakmici. Legende Manchester Uniteda igrale su protiv legendi Celtica, a Rooney, koji je trenutno glavni trener drugoligaša Plymouth Argylea, bila je najpopularnija zvijezda ove utakmice.

U prvom poluvremenu je Rooney vratio uspomene na dane kada je zabijao sjajne golove u dresu Manchester Uniteda. Pogodio je direktno iz slobodnog udarca i matirao Artura Boruca.

Rooneya je u drugom poluvremenu zamijenio Paul Scholes te je dobio ovacije svih navijača na Old Traffordu.

No, ono što brine fanove, jeste Rooneyev izgled. Deblji nego ikad, s otežanim kretanjem, Rooney ne djeluje kao neko ko je do prije nekoliko godina harao terenima širom svijeta.

Gotovo nevjerovatno djeluje podatak da je Rooney mlađi od Cristiana Ronalda, svog nekadašnjeg saigrača koji još uvijek briljira na nogometnim igralištima.
Za legende Manchester Uniteda, između ostalih, igrali su Dimitar Berbatov, Wayne Rooney, Paul Scholes, Nicky Butt, Michael Carrick, Denis Irwin, Darren Fletcher...

S druge strane, za Celtic su igrali Joe Ledley, Stiliyan Petrov, Charlie Mulgrew, Efe Ambrose, Barry Robson, Gary Hooper, Georgios Samaras i brojni drugi.