Zadovoljstvo na licu
123

Rožman nakon treće vezane pobjede Sarajeva: Stigla nam je nagrada za timsku igru

N. K.
Simon Rožman (Foto: T. S./Klix.ba)
Simon Rožman (Foto: T. S./Klix.ba)
Trener Sarajeva Simon Rožman bio je zadovoljan nakon što je njegova ekipa večeras na stadionu "Asim Ferhatović Hase" pobijedila Igman rezultatom 3:2 u okviru 25. kola Wwin lige BiH.1
"Čestitke igračima za pobjedu. Hvala navijačima na dobroj atmosferi. Igman je iznanađujuće stajao na terenu, ali mislim da smo imali tu puno za vidjeti u prvom poluvremenu. S drugim poluvremenom nisam zadovoljan. Ne znamo biti mirni. Za navijače je to možda draž, za mene ne", rekao je Rožman u izjavi za Arenu Sport pa dodao:

"Puno toga se dešavalo u prethodnom periodu, a formacija koju smo danas igrali je idealan za ovaj roster što imamo, odnosno igračima koji su trenutno formi. Međutim, imamo plan A i plan B, a najbitnije je da pobjeđujemo. Imamo dovoljno vremena do kraja sezone da sve ispravimo."

Osvrnuo se Rožman i na učinak Duljevića, te izostanak Renana i Penarande.

"Polako uvodim Duljevića u igru i vidi se tu kvalitet. Također, Penaranda i Renan su bili duže van stroja zbog povreda, a polako se i oni vraćaju. Ne bih naglašavao individualne kvalitete, jer timska igra donosi rezultat. Sve dajem za tim i kad smo počeli igrati tako, nagradilo nas je rezultatima", poručio je Rožman.

U narednom kolu Sarajevo u gradskom derbiju gostuje Željezničaru.