Trener Sarajeva
173

Rožman nakon ubjedljive pobjede: Odličan rad iz proteklog perioda prenesen je na teren

N. K.
Simon Rožman (Foto: T. S./Klix.ba)
Simon Rožman (Foto: T. S./Klix.ba)
Trener Sarajeva Simon Rožman bio je zadovoljan nakon što je njegova ekipa ubjedljivim rezultatom 6:2 savladala Tuzla City u duelu 15. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.
"Rekao sam i prije susreta da je lično za mene ovo značajna utakmica. Dobro smo radili prethodnih 14 dana, bilo je bitno da odličan rad s treninga prenesemo na teren i izgledalo je sjajno. Nije u svim segmentima, ali bilo je puno dobrih stvari. Na kraju jedan veliki rezultat i dobar push za kraj prvog dijela prvenstva", rekao je Rožman za Arenu.

U narednom kolu Sarajevo gostuje Veležu.

"Slažemo kockicu po kockicu. Uradili smo dosta, ali treba još dosta toga. Svaka sljedeća utakmica je bitna. Navijači su danas opet došli i pomogli su nam čak i po ovakvom lošem vremenu. Upravo je naš alat za našu sljedeću domaću utakmicu bila dobra partija kako bi više navijača došlo. Što se Veleža tiče, znamo gdje idemo i pokušat ćemo izvući dobar rezultat", poručio je Rožman.

Večerašnjom pobjedom nogometaši Sarajeva su skočili na drugu poziciju na tabeli s tri boda manje od vodećeg Borca i jednim bodom više od Zrinjskog. Ipak, Bordo tim ima i utakmicu više u odnosu na Borac i Zrinjski.