Odjeci utakmice
81

Rožman: Naše strpljenje je nagrađeno; Rendulić: Remi je bio najpravedniji ishod derbija

N. K.
Simon Rožman i Krunoslav Rendulić (Foto: T. S./Klix.ba)
Simon Rožman i Krunoslav Rendulić (Foto: T. S./Klix.ba)
Nogometaši Sarajeva pobijedili su na stadionu "Asim Ferhatović Hase" u derbiju 7. kola Premijer lige BiH ekipu Zrinjskog rezultatom 1:0 pa je trener Bordo tima Simon Rožman očekivano bio prezadovoljan izdanjem svog tima.
"Čestitam igračima. Odigrali smo možda najbolju utakmicu do sada u prvenstvu. Zrinjski je ekipa koju veoma respektujemo, uostalom jedini od nas igraju u Evropi. Možda smo u prvom poluvremenu zaslužili više, ali bili smo strpljivi i na kraju nas je to nagradilo. Vidljiva je dobra atmosfera među igračima i navijačima, a sutra ćemo raditi na otklanjanju grešaka", rekao je Rožman za Arenu Sport odmah nakon utakmice pa dodao:

"Igrači su prihvatili moj način rad i razumiju naše želje. Želimo vidjeti agresiju i pritisak. Mislim da je sve to dobra reklama za nas. Treba se dobro odmoriti i pripremiti. Svaka utakmica vrijedi tri boda pa tako i naredna protiv Širokog Brijega."

Za razliku od Rožmana, trener Zrinjskog Krunoslav Rendulić očekivano nije bio zadovoljan konačnim rezultatom.

"Rezultatom nisam zadovoljan. Utakmica je bila čvrsta. Mislim da je najpravednije da je bilo neriješeno. Sve je vuklo od prve minute ka tome. Međutim, čestitam Sarajevu na pobjedu. Moram samo istaći da nismo bili u mislima na utakmicu u Evropi", poručio je Rendulić.

Inače, u narednom kolu Sarajevo gostuje Širokom Brijegu, dok će Zrinjski ugostiti Željezničar.