Strateg Sarajeva
68

Rožman pred derbi s Veležom: Puno toga će se dešavati, ali tačno znamo šta trebamo raditi

N. M.
(Foto: Screenshot/Youtube)
(Foto: Screenshot/Youtube)
Nogometaši Sarajeva sutra će u derbiju 16. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine gostovati Veležu u Mostaru, a ovaj duel najavio je trener Bordo tima Simon Rožman.

Prvo se osvrnuo na veliku pobjedu nad Tuzla Cityjem od 6:2 u prethodnom kolu domaćeg šampionata, a istakao je da ga raduje što su nogometaši nezadovoljni radi dva primljena gola.

"Najvažnije je da su i igrači bili nezadovoljni. Kritični su prema sebi i tačno znaju šta raditi. Primiti dva gola kući nije dobro, posebno iz kontranapada. Svjesni su igrači toga i puno ulažu da svaki dan budu bolji", rekao je Rožman na početku i onda se okrenuo Veležu.

"Velež je dobro organizirana ekipa. Raduje me da se kod nas vidi puno energije. Dečki jedva čekaju da se dokazuju u novoj utakmici. Zavladali su dobri odnosi među njima i upoznali su se. Radujemo se ovakvim utakmicama, puno toga će se dešavati na terenu, ali imamo svoj plan i tačno znamo šta i kako raditi. Bit ćemo u pravom izdanju i to će, vjerujem, biti dovoljno za pobjedu", istakao je slovenački stručnjak.

Među Rođenima se nalazi i jedan nogometaš Sarajeva, koji ove sezone blista, a radi se o mladom Gruzijcu Giorgiju Guliashviliju, koji je u Veležu na posudbi do kraja sezone.

"Pratimo sve igrače koji su ugovorom vezani za nas, a na kraju sezone ćemo odlučiti šta i kako dalje. Velež igra dobro timski i mi se na taj način pripremamo. Ne bih htio govoriti individualno o nogometašima", istakao je Rožman.

Za kraj je govorio o zdravstvenom biltenu ekipe, a van stroja su Almedin Ziljkić, Elvir Duraković i Samir Zeljković.

"Ziljkić ima problem s pubisom i već duže vrijeme radimo na oporavku. Zeljković i Duraković se polako vraćaju u trenažni proces i do kraja sezone ćemo sve vratiti i na početku priprema će svi biti zdravi", zaključio je Rožman.

Utakmica Veleža i Sarajeva na rasporedu je u petak od 18 sati na stadionu Rođeni.