Poslije pobjede
87

Rožman uputio izvinjenje zbog situacije iz prošlog kola, zahvalio se navijačima na podršci

N. M.
Foto: T. S./Klix.ba
Foto: T. S./Klix.ba
Nogometaši Sarajeva danas su na Koševu s 3:0 ubjedljivo savladali ekipu GOŠK-a iz Gabele u meču 17. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.
Komentar je za Arenu Sport poslije utakmice dao trener Bordo tima Simon Rožman, koji je prvo iskoristio priliku da se izvini javnosti jer nije dao izjavu za TV nakon prošlosedmičnog poraza od Veleža (1:0).

"Prvo da se izvinim za prošlu sedmicu. Nije istina da nisam htio dati izvjavu, uputili su me u press-centar, a to je do PR tima. Nikada u životu nisam izbjegao dati izjavu", rekao je na početku Rožman, a onda se osvrnuo na utakmicu.

Priznao je da stvari u prvom poluvremenu nisu išle u smjeru u kojem je želio.

"Prvo poluvrijeme nije išlo u smjeru u kojem smo željeli. SIlili smo u nekim situacijama, a onda smo pokušali smiriti momke u nastavku i uspjeli smo. Svi su željeli pokazati da vrijede i pokazali su kvalitet. Jako bitna pobjeda i hvala navijačima koji su došli na ovom hladnom vremenu. Primili smo malo golova tu i pokazali smo neke dobre predstave, ali moramo poraditi na gostovanjima"; istakao je slovenački stručnjak na klupi Sarajeva.

Bio je upitan Rožman i o stanju Adalberta Penarande koji je na samom početku utakmice napustio teren zbog povrede.

"Vidjećemo. Sada izgleda dobro. Suparnik je išao žestoko na početku i bilo je dosta ležanja na travi. Ozbiljna ekipa je bila na drugoj strani, ali kada podvučemo crtu na kraju - zaslužili smo tri boda", zaključio je Rožman.

Kratko je meč prokomentirao i trener Gabeljana Toni Karačić, koji je čestitao Sarajevu na pobjedi.

"Čestitam Sarajevu na pobjedi, ali mislim da je previsoka obzirom na dešavanja na terenu. Prvim dijelom možemo biti zadovoljni jer smo bili konkretniji i kreirali smo šanse. U drugom poluvremenu je Sarajevo igralo kvalitetnije, mi nismo bili dobri u posjedu i primimo taj gol. Čestitam Sarajevu, a mi se okrećemo zadnjem meču protiv Željezničara", istakao je Karačić.

Sarajevo u posljednjem kolu jesenjeg dijela šampionata gostuje Zrinjskom, a GOŠK dočekuje Željezničar. Utakmice se igraju narednog vikenda.