Čega su se dosjetili
46

Ryan Reynolds i Rob McElhenney pronašli način da njihov trećeligaš Wrexham igra u Evropi

E. B.
Wrexhamovi vlasnici, čuveni glumci Ryan Reynolds i Rob McElhenney, su pronašli način da njihov klub, engleski trećeligaš Wrexham, zaigra u evropskim takmičenjima u bliskoj budućnosti.

Naime, Reynolds i McElhenney ne mogu čekati da prođu godine da njihov klub dođe do Premier lige, a s obzirom na jaku konkurenciju do toga mogu proći i decenije, te su se odlučili na veoma zanimljiv zaobilazni način kako zaigrati u Evropi.

Oni su od Nogometnog saveza Velsa zatražili da igraju Kup Velsa umjesto engleskog FA kupa jer je konkurencija u tom takmičenju mnogo slabija, te se nadaju da će tako doći u priliku igrati evropski nogomet prvi put nakon sezone 1995/1996, upravo kao pobjednici velškog Kupa.

Wrexham je učestvovao u Kupu Velsa od 1877. do 1995. godine, a od 1922. je učestvovao i u engleskom FA kupu. No, od sezone 1995/1996 su se morali odlučiti samo za jedno takmičenje, te su izabrali englesko. No, sada će odustati od njega i okušati sreću ponovo u velškom.

Nogometni savez Velsa je, s obzirom na sve veću popularnost Wrexhama zbog vlasnika kluba, oduševljen idejom i uskoro bi treba donijeti odluku o vraćanju Wrexhama pod svoje okrilje.

Ideji su se priključili i Swansea City, Cardiff City i Newport County koji bi također trebali biti uključeni u Kup Velsa.