Sarađivali u Borussiji
6

Sahin: Klopp me jednom izbacio s treninga, ali i dalje ga volim

N. K.
Klopp i Sahin dok su bili u Borussiji (Foto: EPA-EFE)
Klopp i Sahin dok su bili u Borussiji (Foto: EPA-EFE)
Nekadašnji veznjak Borussije iz Dortmunda Nuri Sahin u razgovoru za Goal govorio je o vremenu dok ga je s klupe vodio njemački trener Jurgen Klopp.

"Bila je to 2009. ili 2010. godina. Igrao sam za Borussiju iz Drotmunda i trener me izbacio s treninga. Rekao mi je da odem jer sam se posvađao s drugim igračem. Bio sam mlad i mislio sam da znam sve. Bio sam siguran da sam u pravu, 100 posto, ali rekao mi je idem, pa sam i krenuo. Sutradan sam ušao i pomislio sam 'ok, možda je ovdje kraj za mene', znate? Mislio sam da će me izbaciti iz ekipe ili kako već. Ali on je ušao i činilo se kao da se ništa nije dogodilo. Bio je trenutak za mene da shvatim da ću ga imati na svojoj strani čak i kad nisam u pravu. Moćno je kad to shvatite u vezi sa svojim trenerom", rekao je bivši veznjak Turske.

Taj je trener, naravno, bio Klopp. Možda to već znate, ali Sahin voli Kloppa. A zašto i ne bi.

Uostalom, Klopp je omogućio Sahinu da postane prvak Bundeslige. Klopp je bio taj koji je razumio i koji je podržao kada mu je rekao da želi otići u Real Madrid.

A Klopp ga je kasnije vratio u Dortmund i pružio mu priliku da igra u finalu Lige prvaka.

"Mislim da je ljudima možda dosadno što pričam o njemu! Ali on je imao tako velik utjecaj na mene, kao i na sve svoje igrače. Pitajte bilo koga od momaka iz Dortmunda, iz Mainza, iz Liverpoola, i oni će vam isto reći", rekao je Sahin.