Sada ovako slavi golove
55

Salah objasnio proslavu koju su neki pogrešno shvatili: "Ukrao" ju je od UFC zvijezde

N. M.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Sjajni egipatski nogometaš Mohamed Salah konačno je objasnio pozadinu svoje nove proslave golova, koju je implementirao na početku nove sezone.

Uoči nastavka sezone nakon reprezentativne pauze, Salah je govorio za engleske medije, a tom prilikom je pojasnio proslavu gola prilikom koje oponaša korištenje luka i strijele.

Kaže da je na ideju došao još davno, kada je gledao UFC spektakl i borbu za pojas između Israela Adesanye i Alexa Pereire.

"Mislim da sam gledao UFC, Pereira protiv Adesanye. Kada je Adesanya nokautirao Pereiru u drugoj borbi, tako je slavio. Sviđa mi se slavlje, zato sam to napravio", rekao je Salah i objasnio da su pojedini fanovi pogrešno shvatili proslavu.

"Ja sam UFC fan, ali ljudi su to shvatili i kao da oponašam naše egipatske faraone kada crtaju nešto u hramu ili negdje u piramidama", rekao je Salah za Men in Blazers .

Adesanya "streličarsko" slavlje izveo nakon što je nokautirao Pereiru u njihovoj drugoj borbi 8. aprila 2023. godine.

Salah je na taj način proslavio i svoje prve golove sezone protiv Ipswicha, a sada ga s Liverpoolom čeka nastavak sezone u Premiershipu i subotnji duel s Nottingham Forestom u 4. kolu.