Ostali bez SP
59

Salahov govor u svlačionici zabrinuo sve u Egiptu, ministar ga morao prekinuti

H. H.
Foto: Screenshot
Foto: Screenshot
Mohamed Salah, kapiten egipatske reprezentacije, održao je govor saigračima u svlačionici nakon što su ostali bez plasmana na Svjetsko prvenstvo 2022. u Kataru poslije poraza na penale od Senegala.

Ipak, način na koji je govorio zabrinuo je sve navijače Egipta, jer je zvijezda Liverpoola nagovijestila da bi se mogla oprostiti od nacionalnog tima.

"Ponosan sam što igram s vama i to mi je bila čast, a ovo što se dogodilo, niko nam ne može zamjeriti, jer smo ponovo izgubili na penale. Ne mogu puno reći, ali bila mi je čast igrati s vama, bez obzira hoću li i dalje biti tu", rekao je Salah.

U tom trenutku ministar sporta Egipta Ashraf Sobhi, koji je također bio u svlačionici, odmah je reagovao. Prekinuo je Salaha u izlaganju i odlučno je kazao: "Bit ćeš još ovdje."

Egipat je za mjesec i po u dva navrata izgubio od Senegala na penale - u finalu Afričkog kupa nacija i odlučujućem meču za plasman na Svjetsko prvenstvo, te nema sumnje da je razočarenje kod Salaha i ostalih reprezentativaca jako veliko.