Dok čeka novi angažman
0

Salihamidžić gledao spektakl u Ligi prvaka, uživao je u golijadi na Santiago Bernabeuu

H. H.
Hasan Salihamidžić na Santiago Bernabeu (Foto: Instagram)
Hasan Salihamidžić na Santiago Bernabeu (Foto: Instagram)
Legendarni bh. nogometaš Hasan Salihamidžić pratio je sinoćnju utakmicu Lige prvaka između Real Madrida i Borussije Dortmund (5:2) odigranu na Santiago Bernabeu.

Popularni Braco je na društvenim mrežama objavio nekoliko fotografija sa kultnog stadiona na kojem je i kao igrač odigrao veliki broj mečeva u dresu Bayerna, a na kraju je imao šta i vidjeti.

Iako su gosti vodili 2:0 golovima Donyella Malena 30' i Jamiea Gittensa u 34. minuti u nastavku smo vidjeli veliki preokret aktuelnih prvaka Evrope.

Antonio Rudiger je smanjio na 2:1 u 60. minuti, a potom je čudesni Vinicius Junior hat-trickom u 62., 86. i 93. minuti kreirako potpuno preokret, dok se u listu strijelaca upisao i Lucas Vazquez u 83. minuti.

Hasan je trenutno bez angažmana, ali njegov zet i bivši nogometaš Francisco Copado nedavno je u izjavi za Sport 1 najavio da je Salihamidžić spreman za povratak u nogometne vode nakon otkaza u Bayernu koji je dobio u maju 2023. godine.

Legendarni Braco je funkciju sportskog direktora Bayerna obnašao od 2017. godine i od tada je sa Bayernom osvojo čak 12 trofeja, među kojima je i jedan naslov Lige prvaka.