Uskoro na novom poslu
70

Salihamidžić se pomirio sa suprugom Esther, zajedno se pojavili na Oktoberfestu

H. H.
Hasan Salihamidžić sa suprugom Esther i sinom Nickom tokom Oktoberfesta (Foto: Montaža / Screenshot)
Hasan Salihamidžić sa suprugom Esther i sinom Nickom tokom Oktoberfesta (Foto: Montaža / Screenshot)
Legendarni bh. nogometaš Hasan Salihamidžić snimljen je na Oktoberfestu gdje se sjajno provodio sa djecom, ali ovoga puta za razliku od ranijih izdanja, s njima je bila i Hasanova supruga Esther.
U maju 2022. godine objavljeno da se bivši bh. reprezentativac rastao od dugogodišnje supruge Esther Copado, iako razvod nikada službeno nije potvrđen, te se u međuvremenu nisu mogli vidjeti skupa u javnosti.

Ipak, ovoga puta bilo je drugačije. Hasan je vidno sretan i zadovoljan pozirao fotografima sa suprugom, što je jasan znak da su se pomirili.

Hasan i Esther su se vjenčali 2007. godine, a zajedno su bili od 1994. godine kada su se i upoznali.

Istovremeno, njegov zet i bivši nogometaš Francisco Copado u izjavi za Sport 1 najavio je da se Hasan spreman za povratak u nogometne vode nakon otkaza u Bayernu koji je dobio u maju 2023. godine.

"Braco je spreman za novi zadatak. Očigledno je da mnoge stvari ne dolaze u pitanje. Ako ste bili sportski direktor u Bayernu, nije tako lako da se ukaže mnogo sličnih prilika. Ali, on ima uzbudljiv životopis i odličan je momak. Braco se uklapa svuda i bio bih sretan da uskoro ponovo ima uzbudljiv posao", kazao je Copado.

Hasan Salihamidžić sa suprugom Esther (Foto: Felix Horhager / DPA)
Hasan Salihamidžić sa suprugom Esther (Foto: Felix Horhager / DPA)

Copado je dodao da je naprasni odlazak iz Bayerna mnogo povrijedio Hasana.

"Otkaz u Bayernu je zaista povrijedio Hasana. Toliko je dugo igrao za ovaj klub i dugo je imao odgovornost, bila je to jedna posebna ljubav. Naravno da takav rastanak boli", rekao je Copado, dodavši da je tim više Salihamidžićeva zasluga što nikada nije javno govorio o tome.

Salihamidžić je za našu reprezentaciju odigrao 43 utakmice i postigao 6 golova.