Uživa u Španiji
29

Salihamidžić u društvu starog saradnika obilazi derbije Lige prvaka, gledao je potop Bayerna

D. P.
Salihamidžić, Neppe i prijatelj na utakmici (Foto: Instagram)
Salihamidžić, Neppe i prijatelj na utakmici (Foto: Instagram)
Legendarni bosanskohercegovački nogometaš i stručnjak Hasan Salihamidžić iza sebe ima zanimljivu sedmicu u kojoj je obilazio najinteresantnije utakmice Lige prvaka.

Salihamidžić (47), koji je bez posla u nogometnom svijetu od ljeta prošle godine kada se rastao od minhenskog Bayerna gdje je obavljao funkciju sportskog direktora, sedmicu je posvetio putovanjima i gledao je dva velika derbija u Španiji.

Liga prvaka je u utorak i srijedu bila u fokusu, a popularni Brazzo je prvo gledao utakmicu Real Madrid - Borussia Dortmund, da bi sinoć bio prisutan na tribinama utakmice između Barcelone i Bayerna.

Tu ga rezultat nikako nije mogao usrećiti jer je njegov donedavni klub, kojem je mnogo toga dao tokom karijere, doživio težak poraz rezultatom 4:1.

Salihamidžić je objavio fotografiju na društvenim mrežama, a u njegovom društvu bio je njegov prijatelj i bivši saradnik Marco Neppe.

Neppe je bivši tehnički direktor Bayerna gdje je sarađivao sa Salihamidžićem. Neppe je u bavarskom gigantu radio do aprila ove godine, a trenutno obavlja funkciju u MLS klubu Toronto FC gdje je stručni konsultant za sportska pitanja.

Tako je naš nekadašnji reprezentativac maksimalno iskoristio turneju po Španiji, a nije poznato da li će večeras uživo ispratiti neku od utakmica Evropske ili Konferencijske lige.