Sve je gotovo
102

San navijača Hajduka postao stvarnost: Rakitić potpisuje, plaćat će ga sponzori

H. H.
Ivan Rakitić i  njegov kum Marko Bralić Keto (Foto: Tomislav Gabelić / 24sata.hr)
Ivan Rakitić i njegov kum Marko Bralić Keto (Foto: Tomislav Gabelić / 24sata.hr)
Formalnost liječničkog pregleda i potpisa ugovora dijeli navijače Hajduka od dugo očekivane vijesti. Napokon su se sve kockice posložile, više nema prepreka da Ivan Rakitić (35) obuče bijeli Hajdukov dres i istrči na Poljud, tvrdi 24sata.hr.

Čekalo se samo rješavanje papirologije s Al Shababom, jer Rakitić je s Hajdukom sve odavno dogovorio, najprije sa sportskim direktorom Nikolom Kalinićem, a onda i s predsjednikom Ivanom Bilićem, s kojim se sastao.

Sada je i to gotovo pa bi Rakitić do kraja sedmice trebao i službeno biti predstavljen kao igrač Hajduka.

Kako prenosi 24sata hr, važno je napomenuti da je priča oko Rakitića posložena na način da Hajduk nije morao posegnuti duboko u blagajnu kako bi ga doveo.

Naime, Rakitić nije insistirao na ugovoru kakav je mogao dobiti u drugim sredinama, dapače, radi se o višestruko manjem iznosu.

Rakitić je u Al Shababu imao platu od 15 miliona eura po sezoni što je svakako cifra koju Splićani ne mogu platiti. Ipak, veći dio njegovih zagarantiranih primanja bit će pokriven sponzorskim ugovorom s jednom kompanijom, dok će tek manji dio, koji je vezan za bonuse u slučaju trofeja ili plasmana u grupnu fazu eurokupova, podmirivati Hajduk.

Rakitić je u karijeri igrao za Basel, Schalke, Sevillu i Barcelonu, a u Saudijskoj Arabiji je od januara ove godine.