Posljednji duel 9. kola
11

Sarajevo bez pomoći svojih navijača gostuje na Pecari kod Širokog Brijega

E. B.
Foto: V. D./Klix.ba
Foto: V. D./Klix.ba
Deveto kolo Wwin lige Bosne i Hercegovine bit će kompletirano današnjim duelom između Širokog Brijega i Sarajeva.
Nogometaši Bordo tima od početka sezone ne znaju za poraz i sakupili su 17 bodova iz sedam susreta, a današnjim trijumfom bi se vratili na prvo mjesto koje od prekjučer drži Zrinjski.

Ono što će biti otežavajuća okolnost za nogometaše Sarajeva je to što će biti bez podrške svojih navijača na Pecari. Naime, Ministarstvo unutrašnjih poslova Zapadno-hercegovačkog kantona je zabranilo dolazak Hordi zla u Široki Brijeg.

"Očekuje nas teško gostovanje, nažalost bez podrške naših navijača. Zamolio bih sve ljude da se to drugačije rješava, a mi ćemo, uprkos svemu, pružiti partiju kao da su navijači s nama", poručio je trener Sarajeva Zoran Zekić uoči utakmice.

Širokobriježani, s druge strane, ne znaju za pobjedu u posljednja četiri duela, te se nalaze tek na desetoj poziciji na tabeli sa devet bodova iz osam utakmica.

"Sarajevo nam dolazi u trenutku kada nismo u nekoj pozitivnoj seriji, ali to je utakmica u kojoj mi želimo tražiti svoju priliku za dobar rezultat. Do utakmice imamo još dva treninga i nadam se dobroj izvedbi u derbiju", rekao je jučer trener Širokobriježana Toni Karačić na konferenciji za medije.

Susret Široki Brijeg - Sarajevo se igra danas u 18 sati na stadionu Pecara. Glavni sudija će biti Dragan Petrović iz Banje Luke, a pomoćnici su mu Bojan Makarić iz Bijeljine i Stefan Tešanović iz Istočnog Sarajeva.

U VAR sobi su Aleksandar Njegomirović iz Prnjavora i Jure Musa iz Čitluka.

Direktan televizijski prijenos susreta možete pratiti na Arena Sportu, a tekstualni prijenos na portalu Klix.ba.

Tabela: