Saznaje Klix.ba
312

Sarajevo blizu dovođenja Aldina Turkeša, napadača koji je pozivan i među Zmajeve

N. M.
Turkeš slavi gol u zagrljaju saigrača iz Winterthura (Foto: Instagram)
Turkeš slavi gol u zagrljaju saigrača iz Winterthura (Foto: Instagram)
Fudbalski klub Sarajevo želi se dodatno pojačati nakon početka nove sezone Wwin lige Bosne i Hercegovine, a kako saznaje Klix.ba, traju završni pregovori o dolasku Aldina Turkeša na Koševo.
Turkeš je voljan doći u Sarajevo i postati novi član Bordo tima, a na Koševu bismo ga mogli vidjeti već krajem sedmice, nakon što se finaliziraju posljednji detalji saradnje.

Riječ je o 28-godišnjem napadaču porijeklom iz Bosne i Hercegovine, a rođen je u švicarskom Zugu i u ovoj zemlji je proveo cijelu svoju dosadašnju karijeru.

Ponikao je u omladinskim selekcijama Luzerna i Zuricha, u kojem je dobio priliku i na seniorskom nivou, a kasnije je još branio boje Vaduza, Rapperswil-Jone, Lausanne-Sporta i Winterthura, čiji je i trenutno član.

Javnost u BiH se Turkeša sjeća i po čestim povezivanjima s nastupom za reprezentaciju naše zemlje, a 2020. godine dobio je i poziv tadašnjeg selektora Dušana Bajevića. Međutim, nakon što je bio pozitivan na koronavirus, otpao je sa spiska Zmajeva.

Svojevremeno se Turkeš povezivao i sa prelaskom u Fenerbahče, a bio je to period 2019. i 2020. godine, kada je dva puta zaredom bio najbolji strijelac Druge lige Švicarske.

Prošle sezone je Turkeš za Winterthur odigrao 31 utakmicu u elitnom rangu švicarskog nogometa i postigao 9 golova, a već do kraja sedmice bi trebao biti predstavljen kao novi član Sarajeva.

Budući da Sarajevo već ima dva napadača - Hamzu Čatakovića i Renana Oliveiru, dolazak Turkeša na Koševo mogao bi značiti i odlazak jednog od njih dvojice.

Podsjećamo, Sarajevo je sezonu u Wwin ligi BiH počelo u nedjelju, pobjedom nad Slobodom od 3:1, a prethodno je okončalo evropsku avanturu u drugom pretkolu Konferencijske lige, porazom od slovačkog Spartaka iz Trnave. Ranije je Bordo tim eliminisao kazahstanski Aktobe.