Prvo pretkolo
98

Sarajevo danas bez važnog dvojca gostuje Aktobeu na startu Konferencijske lige

D. P.
Foto: FK Sarajevo
Foto: FK Sarajevo
Nogometaši Sarajeva će danas protiv kazahstanskog Aktobea otvoriti ovosezonski evropski put utakmicom prvog pretkola Konferencijske lige.

Sarajevo danas gostuje na stadionu Koblandy Batyr u Aktobeu gdje će od 17 sati igrati protiv tamošnjeg prvoligaša Aktobea. Riječ je o uvijek neugodnoj kazahstanskoj ekipi koja ima iskustvo igranja evropskih utakmica.

Trener Sarajeva Zoran Zekić najavio je duel uz opasku da se radi o ekipi koja ima sistem i igra utakmice u odličnoj atmosferi.

"Gledali smo igre Aktobea, posebno posljednju protiv Spartaka. Imaju sistem i zbog toga se moraju pripremiti za utakmicu. Tu je jedan od mojih bivših igrača Mateo Barač. Moramo biti pažljivi u taktici. Stadion je pravo kompaktan, pravi nogometni i sviđa mi se. Vidjeli smo atmosferu i koliko ljudi ovdje vole nogomet, a ja se nadam da će to dodatno motivisati moje igrače", rekao je Zekić.

[FBPOST]https://www.facebook.com/FudbalskiklubSarajevo/posts/pfbid02cXJuvuEbwDd3DUz2yxBfdNQ5AqGSEP6znHNsM9R4DC2qH6YcnGqps3TfwME3x6A7l[/FBPOST]

Hrvatski stručnjak na klupi Sarajeva otkrio je kako će Adalberto Penaranda najvjerovatnije potražiti novi klub te da u konkurenciji neće biti povrijeđenih Renana Oliveire i Muhameda Buljubašića.

Spisak igrača koji konkurišu za sutrašnju utakmicu: Miomir Ðuričković, Marko Matanović, Lovre Rogić, Vinko Soldo, Emil Rockov, Filip Jović, Mirza Mustafić, Francis Kyeremeh, Hamza Čataković, Elvir Duraković, Giorgi Guliashvili, Muamer Hamzić, Nemanja, Anđušić, Bruno Unušić, Eldar Mehmedović, Edin Julardžija, Vladan Bubanja, Amar Beganović, Nermin Mujkić, Nidal Čelik, Andreja Ristić, Elnes Alajmović i Aleksandar Đorđević.

Glavni sudija utakmice je Luksemburžanin Ivo Torres, s pomoćnicima Rafaelom Morimom i Kevinom Stammetom. Četvrti sudija je Frank Bourgnon, a igrat će se bez VAR asistencije.

Revanš se igra već za sedam dana u Sarajevu, a ukoliko bude uspješnija, Bordo ekipa će u drugom pretkolu igrati protiv slovačkog Spartaka iz Trnave.

Direktan TV prijenos utakmice možete gledati na kanalu MY TV, dok na portalu Klix.ba možete pratiti tekstualni prijenos duela iz Kazahstana.