Uskoro predstavljanje
356

Sarajevo definitivno ima novog napadača, Turkeš zadužio dres Bordo kluba

N. M.
Foto: Čitatelj
Foto: Čitatelj
Švicarski napadač bosanskohercegovačkih korijena Aldin Turkeš i definitivno je novi nogometaš Fudbalskog kluba Sarajevo, potvrđeno je za portal Klix.ba.
Turkeš je danas stigao u prostorije Bordo kluba, obavio je službeno fotografisanje i uskoro će biti zvanično predstavljen kao novi napadač Sarajeva.

Kako je Klix.ba ranije i najavio, u Sarajevo je Turkeš stigao iz Winterthura, za koji je prošle sezone u elitnom rangu nogometa u Švicarskoj postigao 9 golova na 31 utakmici. Ovom klubu će pripasti određeni iznos obeštećenja, budući da je s Winterthurom Turkeš imao važeći ugovor još godinu dana.

Turkeš je rođen u Zugu prije 28 godina i cijelu dosadašnju karijeru proveo je u Švicarskoj. Ponikao je u omladinskim selekcijama Luzerna i Zuricha, u kojem je dobio priliku i na seniorskom nivou, a kasnije je još branio boje Vaduza, Rapperswil-Jone, Lausanne-Sporta i Winterthura, čiji je i trenutno član.

Javnost u BiH se Turkeša sjeća i po čestim povezivanjima s nastupom za reprezentaciju naše zemlje, a 2020. godine dobio je i poziv tadašnjeg selektora Dušana Bajevića. Međutim, nakon što je bio pozitivan na koronavirus, otpao je sa spiska Zmajeva.

Podsjećamo, dolazak Turkeša na Koševo mogao bi značiti transfer jednog od napadača koji su trenutno na raspolaganju treneru Zoranu Zekiću - Hamze Čatakovića ili Renana Oliveire.