Stigao na preglede
108

Sarajevo dovelo pojačanje iz Širokog Brijega, briljirao je prošle polusezone

N. M.
Kuprešak u duelu s Hasićem na proljetos odigranoj utakmici (Foto: T. S./Klix.ba)
Kuprešak u duelu s Hasićem na proljetos odigranoj utakmici (Foto: T. S./Klix.ba)
Fudbalski klub Sarajevo je uoči sutrašnje utakmice prvog pretkola Konferencijske lige protiv Aktobea uspio postići dogovor o angažmanu Mihaela Kuprešaka kao svog novog pojačanja, potvrđeno je za Klix.ba.
Kuprešak će danas obaviti ljekarske preglede u glavnom gradu Bosne i Hercegovine, a potpisivanje ugovora će biti upriličeno sutra.

Radi se o nekadašnjem omladinskom reprezentativcu Hrvatske, koji je rođen u Orašju 2001. godine te je prošao sve mlađe kategorije Osijeka.

Protekle dvije godine bio je član Širokog Brijega, a proljetos ga je dobro upoznala publika na Koševu jer je Kuprešak blistao u pobjedi Širokog Brijega od 3:1, kada je postigao gol.

Sredinom ove sezone u Širokom Brijegu su odlučili da Kuprešaka s pozicije lijevog beka prekomanduju na krilne pozicije, gdje se sjajno pokazao i blistavim nastupima skrenuo pažnju na sebe.

Podsjećamo, sutra će Sarajevo u revanš meču prvog pretkola Konferencijske lige na Koševu ugostiti Aktobe, kazahstanski klub kojeg je savladalo s 1:0 u gostima u prvom meču.

Ukoliko Sarajevo prođe dalje, čekaju ga okršaji sa Spartakom iz Trnave u drugom pretkolu, a tada bi se već mogao očekivati i debi Kuprešaka u bordo dresu.