Drugi pripremni duel
220

Sarajevo doživjelo težak poraz od Šahtara na pripremama u Sloveniji

D. P.
Foto: FK Sarajevo
Foto: FK Sarajevo
Nogometaši Sarajeva poraženi su u drugoj pripremnoj utakmici u Sloveniji, a bolji od Bordo tima bio je slavni ukrajinski Šahtar rezultatom 4:1.

Bordo tim je u prvoj pripremnoj utakmici s 3:1 savladao rumunski UTA Arad, ali je danas protivnik bio znatno ozbiljniji i teži rival, stalni učesnik grupne faze Lige prvaka, ukrajinski Šahtar.

Ekipa iz Donjecka je od prve minute nametnula svoj stil igre i počela prijetiti golu Sarajeva, a inicijativa se isplatila u 12. minuti kada je za vodstvo Ukrajinaca pogodio Danilo Sikan.

Nakon pola sata igre bilo je već 2:0, a drugi gol za Šahtar postigao je Dmitro Kriskiv. Drugi gol ukrajinskog tima razbudio je Bordo tim pa je Sarajevo do odlaska na odmor dva puta zaprijetilo golu Šahtara. Poluvrijeme je završeno rezultatom 2:0.

Drugo poluvrijeme nije moglo početi bolje za Sarajevo jer je Renan Oliveira već u 51. minuti postigao lijep pogodak i tako vratio Bordo tim u igru.

No, radost izabranici Zorana Zekića nisu dugo slavili jer je u 67. minuti Lassina Traore s bijele tačke povisio na 3:1, da bi konačnih 4:1 postavio Brazilac Eguinaldo pet minuta prije kraja.

Sarajevo je nastupilo u sastavu: Rogić, Unušić, Jović, Đuričković, Duraković, Alajmović, Julardžija, Matanović, Mehmedović, Oliveira i Ristić.

Na klupi su bili: Rockov, Mujkić, Kyeremeh, Guliashvili, Beganović, Soldo, Tiro, Hamzić, Nurković, Anđušić, Čelik i Đorđević.

Pred Sarajevom je još jedan pripremni meč u Sloveniji, a u srijedu od 18 sati rival će biti Olimpija iz Ljubljane. Sve to je u cilju priprema za nastup u Evropi, a prvi rival u pretkolu Konferencijske lige bit će kazahstanski Aktobe.