Derbi starih rivala
43

Sarajevo i Velež zatvaraju kolo PL BiH: Rođeni najavljuju pobjedu, Rožman zadovoljan radom

D. P.
Sarajevo i Velež znali su gledateljima podariti sjajne utakmice (Foto: T. S./Klix.ba)
Sarajevo i Velež znali su gledateljima podariti sjajne utakmice (Foto: T. S./Klix.ba)
Derbijem između Sarajeva i Veleža danas će biti kompletirano peto kolo Premijer lige Bosne i Hercegovine, a susret se igra večeras na stadionu Asim Ferhatović Hase.

Stari rivali Sarajevo i Velež sastat će se na Koševu u utakmici u kojoj će, sasvim sigurno, vladati sjajna sportska atmosfera. Oba kluba igraju dobro na startu sezone i eventualna pobjeda priključila bi neki klub vrhu tabele.

Sarajevo se razbudilo dolaskom Simona Rožmana na mjesto trenera i vezalo dvije važne pobjede, dok je Velež, koji je u međuvremenu ostao bez trenera Nedima Jusufbegovića, i dalje neporažen i ima pet bodova na svom kontu.

"Moramo obratiti pažnju na sebe, svjesni smo šta trebamo ispraviti i na koji način to želimo. Jedna dobra sedmica rada je iza nas. Imamo potpun roster i radna atmosfera je bila na treningu", rekao je Rožman uoči ove utakmice.

S druge strane, u Veležu su veoma optimistični pred večerašnji duel. Rođeni najavljuju pohod na osvajanje sva tri boda.

Ekipu će privremeno voditi Samir Merzić, koji je i najavi utakmicu porukom da Velež uvijek mora ići na pobjedu. Rođeni će se danas zaputiti u Sarajevo.

"Moramo biti hrabri i koncentrisani, jer samo tako možemo napraviti dobar rezutat na utakmici protiv Sarajeva. Mi smo Velež, svaku utakmicu idemo na pobjedu pa tako i protiv Sarajeva", poručio je Merzić.

Susret Sarajeva i Veleža igra se na Koševu od 21 sat. Glavni arbitar bit će Dragan Petrović iz Banje Luke, a susret će direktno prenositi Arena Sport.

Tabela:

Standings provided by Sofascore