Potvrđeno za Klix.ba
468

Sarajevo koštali navijački incidenti, naredna utakmica na Koševu bit će bez publike

N. K.
Bez podrške navijača na meču protiv Igmana (Foto: T. S./Klix.ba)
Bez podrške navijača na meču protiv Igmana (Foto: T. S./Klix.ba)
Utakmica 22. kola Wwin lige BiH između Sarajeva i Igmana igrat će se bez prisustva publike zbog kazne Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine, potvrđeno je za portal Klix.ba.
Naime, Sarajevo je zbog nemilih scena s meča protiv Borca, koji je odigran u novembru, bilo kažnjeno novčanom kaznom od 18.000 KM, ali i uslovnom tako što će uslijediti suspenzija tribina ukoliko se sličan prekršaj ponovi u roku od šest mjeseci.

Problem na tom susretu napravili su navijači Bordo tima smješteni na istočnoj tribini koji su, između ostalog, gađali predmetima sudiju Irfana Peljtu i njegove pomoćnike.

Sličan incident dogodio se i danas nakon utakmice Sarajeva i Širokog Brijega (1:3) jer su navijači s iste tribine bacali pirotehnička sredstva prema gostima koji su u jednom trenutku počeli bježati prema sredini terena.

Nedugo kasnije su trčećim korakom otišli prema svlačionici, a cijelu situaciju zabilježio je delegat susreta čiji će izvještaj biti na dnevnom redu Disciplinske komisije NS BiH.

Budući da od susreta između Sarajeva i Borca nije prošlo šest mjeseci, jasno je da će uslijediti kazna za Bordo tim koji će susret protiv Igmana igrati pred praznim tribinama.

U međuvremenu, Sarajevo će odigrati čak tri gostujuće utakmice. Prvo će gostovati Zvijezdi 09, potom Borcu u Kupu BiH, a onda Željezničaru na Grbavici u gradskom derbiju.