Nogomet
21

Sarajevo na Koševu savladalo Kozaru rezultatom 3:1 u osmini finala Kupa BiH

Piše: E. B.
(Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba)
Sarajevo je slavilo u prvoj utakmici osmine inala Kupa Bosne i Hercegovine protiv Kozare rezultatom 3:1.

Sarajevo je na stadionu "Asim Ferhatović Hase" igralo u kombinovanom sastavu, a od prve minute za ekipu sa Koševa su zaigrali Adilović, Balić, Kadušić, Mihojević, Ivetić, Hebibović, Sarić, Husejinović, Radovac, Anđušić i Am. Bekić.

Za Kozaru su igrali Mančić, Marinković, Komljenović, Makitan, Petrović, Popović, Majetić, Marin, Popović i Petković.

Sarajevo je povelo već u 8. minuti susreta. Nakon velike gužve u kaznenom prostoru gostiju lopta je došla do Hebibovića, koji šutira traljavo, ali lopta ipak nekako ulazi u Mančićevu mrežu.

Do kraja poluvremena Sarajevo je imalo još jednu veliku priliku. U 14. minuti Balićev šut je sa gol-linije očistila odbrana prvoligaša iz RS-a.

Kao i u prvom, na početku drugog poluvremena Sarajevo je došlo do pogotka. Zanimljivo, mreža gostiju se zatresla i u 8. minuti drugog poluvremena. Mihojević je snažno šutirao sa tridesetak metara i udvostručio prednost Sarajeva.

Ipak, gosti su samo dvije minute kasnije smanjili na 2:1. Adilović je dodao loptu Baliću i bez ikakve potrebe izašao van svog kaznenog prostora, a Crnogorac je pogriješio pri predaji lopte, što je iskoristio Petković koji je iz prve pogodio praznu mrežu.

U 69. minuti Mihojević je mogao doći do svog drugog gola na susretu, ali je nakon kornera pogodio stativu. Do trećeg gola i konačnih 3:1 ekipa s Koševa je stigla u 82. minuti kada je gol postigao rezervista Rustemović glavom nakon Ivetićevog centaršuta.

Revanš susret se igra u Gradišci za sedam dana.