Premijer liga BiH
82

Tok utakmice / Sarajevo - Olimpik 2:0

N. K.
Trenutak kada Tatar postiže gol (Foto: I. Š./Klix.ba)
(Foto: I. Š./Klix.ba)
Nogometaši Sarajeva pobijedili su danas na stadionu "Asim Ferhatović Hase" u okviru 15. kola Premijer lige BiH ekipu Olimpika rezultatom 2:0, a na portalu Klix.ba mogli ste pratite uživo tekstualni prijenos meča s Koševa.

90' - Gotova je utakmica! Sarajevo je pobijedilo s 2:1! Olimpik je bio bezopasan sve vrijeme utakmice pa je Bordo tim zasluženo iskoristio prilike i s dva pogotka ostvario pobjedu s kojom su odmakli drugoplasiranom Željezničaru na sedam bodova razlike.

79' - Period loše igre. Čini se obje ekipe jedva čekaju kraj meča. Obavljeno je i dosta izmjena s obje strane.

69' - Sarajevo lagano privodi meč kraju. I dalje su opasni i napadaju, a dvije solidne prilike propustili su Tatar i Fanimo. Olimpik i dalje potpuno bezopasan.

59' - GOOOL! Sarajevo je udvostručilo vodstvo preko Fanima! Bila je to odlična akcija Bordo tima. Ramanović i Tatar su duplim pasom osvojili ogroman prostor. Strijelac prvog gola se potom sjurio ka šesnaestercu i kada su svi očekivali pas ka Handžiću, on je uposlio Fanima koji je dolazio iz pozadine i koji je smireno postigao gol za 2:0.

Foto: I. Š./Klix.ba
Foto: I. Š./Klix.ba

53' - Prva velika šansa na utakmici, ako se uzme u obzir da je pogodak pao nakon ogromne greške odbrane Olimpika. Fanimo je pobjegao svom čuvaru i izašao sam na Hadžića koji je sjajnio intervenisao i spasio gol Olimpika. Stekao se dojam da je Fanimo mogao i uposliti samog Handžića na drugoj strani.

46' - Počelo je drugo poluvrijeme!

45' - Gotovo je prvo poluvrijeme! Sarajevo vodi zasluženo, a do pogotka su došli velikom greškom odbrane Olimpika koju je iskoristio Tatar. Olimpik nije uputio niti jedan udarac ka golu Kovačevića, dok je Bordo tim imao sedam pokušaja. Također, i omjer kornera od 7-0 za Sarajevo oslikava stanje na terenu.

37' - I dalje Sarajevo dominira terenom te ima posjed lopte gotovo 70 posto. Olimpik jednostavno ne može uvezati nekoliko dodavanja s kojim bi došli pred gol Kovačevića. I pred golom Hadžića nije bilo puno uzbuđenja pa su izostale velike prilike u dosadašnjem dijelu meča.

27' - GOOOL! Sarajevo vodi na Koševu! Nije to bio obećavajući napad Sarajeva, ali se sve zakomplikovalo kada je Milović pokušao glavom vratiti loptu golmanu. Tatar je to ispratio i stigao do lopte prije Hadžića te postigao pogodak za 1:0. Tatar se sada izjednačio s Bilbijom na vrhu liste strijelaca s osam golova.

Foto: I. Š./Klix.ba
Foto: I. Š./Klix.ba

20' - I dalje nema niti jedne ozbiljne prilike uprkos tome što Sarajevo ima apsolutni posjed lopte. Odbrana Olimpika za sada odlično reaguje na sve pokušaje Bordo tima da dođu do Hadžićevog gola. Solidan pokušaj imao je Handžić, ali je pucao direktno u golmana.

10' - Bez velikih uzbuđenja u uvodnim minutama meča. Sarajevo ima terensku inicijativu, ali i dalje nisu ni blizu pogotka, dok se Olimpik opredijelio za kontranapade. Bordo tima ima gotovo 80 posto posjeda lopte u svojim nogama.

1' - Počeo je susret na stadionu "Asim Ferhatović Hase".

Foto: I. Š./Klix.ba
Foto: I. Š./Klix.ba

14:55 - Glavni sudija današnjeg meča je Danijel Bojo iz Kiseljaka, a asistirat će mu Mirza Demir (Kakanj) i Boris Dujmović (Mostar).

14:50 - Tradicija međusobnih duela je apsolutno na strani Sarajeva koje je slavilo u posljednja tri duela. Posljednji trijumf Olimpika protiv Bordo zima bio je 2016. godine upravo na Koševu kada je bilo 1:3.

14:45 - S druge strane, Olimpik je u izuzetno lošoj situaciji na posljednjoj poziciji. Ipak, sarajevski Vukovi se nadaju dobrom rezultatu danas kako bi se približili Radnika koji se nalazi u sigurnoj zoni s četiri boda više. Vrijedi istaći da Olimpik u posljednje vrijeme igra jako promjenjivo pa su tako pobijedili Zrinjski, remizirali s Krupom, ali i izgubili od Širokog Brijega.

Tabela:

14:40 - Sarajevo je lider na tabeli Premijer lige BiH i s eventualnom današnjom pobjedom pobjegli bi drugoplasiranom Željezničaru na velikih sedam bodova prednosti. Bordo tim će tražiti i povratak trijumfima budući da su nakon velike serije u prošla dva kola remizirali (Željezničar i Tuzla City).

14:35 - Stigli su početni sastavi i može se primijetiti da se trener Bordo tima Vinka Marinović odlučio na najjače snage u ovom trenutku.

Za Sarajevo će od prve minute igrati: Kovačević, Pidro, Hebibović, Rahmanović, Miličević, Pejović, Đokanović, Šerbečić, Handžić (kapiten), Tatar i Fanimo. Na klupi su Džafić, Dušan Hodžić, Mustedanagić, Velkoski, Ramić, Islamović, Faruk Hodžić, Jukić i Dupovac.

Kao što je poznato od ranije, Olimpik nije riješio pitanje trenera pa će ekipu danas predvoditi Dževad Šačić. Od prve minute igrat će: Hadžić, Milović, Ojdanić, Osmanović (kapiten), Karić, Kenan Handžić, Cruz, Hadžanović, Lekanić, Dujmović i Šišić. Na klupi su ostali: Ćutahija, Muminović, Jusufi, Mahmutović, Tabaković, Ramić, Imamović, Hasanović i Faris Handžić.

[FBPOST]https://www.facebook.com/fkolimpiksarajevo/posts/4137688556247056[/FBPOST]

14:30 - Poštovani čitatelji portala Klix.ba, dobrodošli na tekstualni prijenos utakmice 15. kola Premijer lige BiH između Sarajeva i Olimpika. Susret na stadionu "Asim Ferhatović Hase" počinje u 15 sati.