Zakazane provjere
0

Sarajevo otputovalo na pripreme u Sloveniju, u avionu nema Penarande

N. M.
Nogometaši Sarajeva danas su otputovali u Sloveniju, gdje će odraditi glavni dio priprema za novu sezonu u kojoj će igrati i kvalifikacije za Konferencijsku ligu.

Proteklih dana bordo tim je trenirao u Trening kampu u Butmiru, a sada je došlo vrijeme za put u Sloveniju, odnosno Roglu.

Novi trener Zoran Zekić je na pripreme poveo sljedeće igrače: Đuričković, Matanović, Rogić, Soldo, Rockov, Jović, Oliveira, Kyeremeh, Čataković, Duraković, Guliashvili, Nurković, Anđušić, Mustafić, Mehmedović, Julardžija, Buljubašić, Beganović, Mujkić, Čelik, Tiro, Mušija, Đorđević, Ristić, Hamzić i Alajmović.

To znači da među putnicima nema Adalberta Penarande, Enedina Mulalića, Tarika Kapetanovića i Anesa Krdžalića.

"Zadovoljan sam prvim dijelom priprema koje smo obavili u Sarajevu. Idemo u Sloveniju primarno kako bi igrali utakmice, jer to u Sarajevu nismo mogli. Ekipa koja putuje u Sloveniju pokazala je dobar odnos prema zahtjevima koje smo postavili pred njih i očekujem da još jače nastave u nastavku priprema. Za sada je ovo ekipa na koju računam”, poručio je Zekić uoči puta za Sloveniju.

U Sloveniji će Sarajevo igrati tri pripremne utakmice. Protiv Uta Arada će bordo momci igrati već sutra (petak), slijedi duel sa Šahtarom iz Donjecka u subotu, a okršaj s ljubljanskom Olimpijom je zakazan za 3. juli.