Nova imena
108

Sarajevo predstavilo tri pojačanja, na Koševo stigli Đorđević, Rockov i Jović

N. K.
Filip Jović (Foto: FK Sarajevo)
Filip Jović (Foto: FK Sarajevo)
Sarajevo je danas predstavilo tri pojačanja za narednu sezonu, a na Koševo su stigli srbijanski nogometaši Aleksandar Đorđević, Filip Jović i Emil Rockov.

Ðorđević je izuzetno kvalitetan i svestran igrač koji može igrati na pozicijama defanzivnog, centralnog ili ofanzivnog veznog, a nosit će dres Sarajeva u sezoni 2024/25.

U Bordo klub dolazi iz pančevačkog Železničara gdje je u protekloj sezoni skupio 29 nastupa u Super ligi Srbije upisavši sedam golova i tri asistencije.

"Odlikuje ga precizan i snažan šut izvan šesnaesterca s obje noge. Prepoznat je i kao specijalista za prekide koji postiže direktne pogotke iz slobodnih udaraca i upućuje opasne centaršuteve iz kornera", predstavili su ga na Koševu.

Novo pojačanje za Sarajevo je i Jović (24) koji može podjednako dobro igrati na poziciji lijevog centralnog stopera i lijevog beka.

"Radi se o fizički izuzetno spremnom i brzom igraču sa izraženim pregledom igre. Tokom utakmica ga odlikuju hrabrost, ali i disciplina i smirenost u igri koje koristi za pronalaženje najboljih rješenja. Filip u klub dolazi iz FK Radnik Surdulica za koji je protekle sezone odigrao 32 utakmice", poručuju s Koševa.

Rockov (29) je novi golman Sarajeva, a stiže iz mađarskog Fehervara, donoseći sa sobom bogato iskustvo. Emil je svoj nogometni put započeo u Vojvodini gdje je proveo godine kao prvi golman ekipe.

Bio je i kapiten tima, a sa Vojvodinom je osvojio i domaći kup. Dva puta je prema izboru navijača biran za igrača godine, a upisao je i jedan nastup za A selekciju Srbije.