Nova pobjeda
180

Sarajevo protiv Igmana na Grbavici ovjerilo plasman u finale Kupa BiH

K. H.
Foto: T. S./Klix.ba
(Foto: T. S./Klix.ba)
Ekipa Sarajeva potvrdila je plasman u finale Kupa Bosne i Hercegovine u nogometu nakon pobjede protiv Igmana u uzvratnom meču rezultatom 2:0, što daje ukupni rezultat od 4:0 za Bordo tim.

Igman je prvi zaprijetio u današnjem meču i to preko Ljuce u šestoj minuti, no njegov udarac odlazi pored gola, da bi novu šansu Igman imao u 16. minuti kada je Dizdarević bez većih problema odbranio šut Bešagića.

Bordo tim je odigrao neubjedljivo prvo poluvrijeme na Grbavici s obzirom na veliku razliku u vrijednosti i kvaliteti spomenuta dva tima, ali na kraju je ipak imao vodstvo od 1:0.

Jedini gol za Sarajevo postigao je Velkoski u 29. minuti nakon dobrog prodora Bagarića po desnoj strani, nakon čega je nogometaš iz Sjeverne Makedonije ostao na povratnoj lopti i bez većih problema matirao Ćemana za vodstvo od 1:0.

To je bilo sve vrijedno spomenta u prvom poluvremenu, a u nastavku vidjeli smo nešto bolju igru Sarajeva, odnosno bolju kontrolu lopte, tempa i rezultata, no iz takve igre Bordo tim nije uspio postići još neki gol i samo je uspio mirno privesti meč kraju.

Konačnih 2:0 postavio je Varešanović golom u 92. minuti.

Utakmica finala Kupa BiH igra se 19. maja u 17:00 sati na stadionu Bilino Polje u Zenici.

Tamo će Sarajevo vrlo vjerovatno igrati protiv Veleža koji je u prvom meču pobijedio Tuzla City rezultatom 4:0 i danas će imati zadatak samo da odbrani ovu veliku prednost.

Rezultat i strijelci:

Igman - Sarajevo 0:2 (Velkoski 29', Varešanović 90+2')