Prvo kolo Wwin lige BiH
154

Sarajevo protiv novajlije Slobode traži utjehu u ispadanju iz Evrope, Posušje dočekuje Igman

E. B.
Foto: FK Sarajevo
Foto: FK Sarajevo
Nakon jučerašnjih duela između GOŠK-a i Radnika, te Željezničara i Širokog Brijega koji su završeni pobjedama gostiju rezultatom 1:0, danas se nastavlja 1. kolo Wwin lige Bosne i Hercegovine u kojoj nas očekuju nova dva duela.

U 17:30 sati Posušje će dočekati Igman. Zbog radova na terenu stadiona Mokri Dolac u Posušju susret će biti odigran u Tomislavgradu, a radi se o susretu ekipe koja je prošle sezone predstavljala jedno od najugodnijih iznenađenja prvenstva protiv ekipe koja je u finišu prvenstva izborila opstanak u ligi.

Sigurno je da su ambicije oba kluba za ovu sezonu, u kojoj ispadaju moguće i četiri kluba, za obje ekipe sačuvati premijerligaški status, te ćemo sasvim sigurno gledati zanimljivu utakmicu.

U 21 sat Sarajevo će na stadionu "Asim Ferhatović Hase" dočekati Slobodu uz tekstualni prijenos na portalu Klix.ba.

Nakon ispadanja u drugom pretkolu Konferencijske lige od slovačkog Spartaka iz Trnave ekipa Sarajeva se okreće domaćim izazovima, a najbolji način da se zaboravi neuspjeh je pobjeda protiv ekipe koja je tek ušla u ligu.

"Dolazi nam Sloboda s velikim motivom. Povratnik u najviši rang i svjesni smo svi nekakvih zamki poslije tih evropskih utakmica, ali i zbog motiva protivnika, tako da i mi moramo biti na nivou i siguran sam da ćemo sutra igrati s pravom energijom onako kako dolikuje ekipi Sarajeva. Imali smo dosta upitnika oko Slobode. Imali smo mali broj uzoraka da bi mogli izanalizirati ekipu Slobode", rekao je trener Sarajeva Zoran Zekić.

Veliki problem za Zekića predstavlja to što je Sloboda samo nekoliko dana uoči početka prvenstva smijenila trenera Zlatana Nalića.

"Bilo je dosta promjena kod njih, promijenio se i trener zadnjih desetak dana tako da imamo nekakva očekivanja kako bi Sloboda trebala izgledati, ali zaista nakon svega ovoga nemamo puno vremena. Moramo se koncentrirati na sebe, izaći s jasnom idejom, velikom energijom i nadam se opet uz potporu naših navijača da ćemo savladati prvu prepreku da bi nam bilo lakše u nastavku prvenstva", poručio je Zekić.

Utakmicom na Koševu će biti okončano ovo krnje prvo kolo s obzirom da su dueli Borca i Veleža, te Zrinjskog i Sloge odgođeni zbog nastupa Banjalučana i Mostarac u Evropi, te će termini tih utakmica biti naknadno određeni.

Prvo kolo:

GOŠK - Radnik 0:1

Željezničar - Široki Brijeg 0:1

Posušje - Igman (17:30, Arena Sport)

Sarajevo - Sloboda (21:00, Arena Sport, Klix.ba)

Borac - Velež odgođeno

Zrinjski - Sloga odgođeno