Igrao i novajlija
52

Sarajevo remiziralo s Radnikom iz Hadžića u kontrolnoj utakmici u Butmiru

D. P.
Foto: FK Sarajevo
Foto: FK Sarajevo
U Trening centru Butmir danas je odigrana kontrolna utakmica između Sarajeva i Radnika iz Hadžića koja je okončana bez pobjednika (2:2).

Stručni štab Bordo tima je dao priliku igračima koji su u proteklom periodu imali nešto manju minutažu, kao i novopridošlom Aldinu Turkešu i rekovalescentima Miomiru Đuričkoviću i Elviru Durakoviću.

Minute u bordo dresu ubilježili su i Bakir Koso, Amar Cerić, Aleksa Popović i Kenan Vrban, članovi Akademije FK Sarajevo, koji su se pridružili jutrošnjem treningu prvog tima.

Sarajevo je povelo u 38. minuti golom Mehmedovića, da bi tim iz Hadžića poravnao preko Bijelonje dvije minute kasnije, što je bio rezultat prvog poluvremena.

Bordo sastav je u drugom dijelu doživio mnoštvo izmjena, a ekipa Radnika je do 1:2 stigla golom Ploče u 74. minuti. Pet minuta kasnije na 2:2 je poravnao Duraković, što je bio konačan rezultat.

Sastav: Rogić (75. Mehić), Hamzić, Kuprešak, Đuričković (46. Duraković), Jatta, Unušić (46. Tiro), Julardžija, Anđušić (46. Mustafić), Mehmedović (75. Koso), Matanović (75. Vrban), Turkeš (75. Popović).