Žalit će za šansama
226

Sarajevo se ispromašivalo na Koševu i remiziralo sa Spartakom iz Trnave

N. M.
Foto: T. S./Klix.ba
(Foto: T. S./Klix.ba)
Nogometaši Sarajeva večeras su u prvom meču drugog pretkola Konferencijske lige remizirali sa Spartakom iz Trnave rezultatom 0:0, nakon što su promašili brojne kolosalne prilike na ovoj utakmici.
Spartak je kroz cijelih 90 minuta utakmice bio u podređenom položaju i Sarajevo je apsolutno zaslužilo pobjedu, ali do nje nije došlo, a za nadati se da Bordo tim večerašnji promašaji neće koštati u revanšu.

Turbulentno je bilo na početku utakmice jer je u 3. minuti već prijetio Spartak, a šut Milkoviča glavom sa sedam-osam metara ide malo pored stative gola Sarajeva.

Već u narednom napadu prijeti i Sarajevo. Kyeremeh je zaobišao golmana gostiju i šutirao prema nebranjenoj mreži, a s gol-crte loptu izbija jedan defanzivac Spartaka.

Foto: T. S./Klix.ba
Foto: T. S./Klix.ba

Nakratko je nakon toga opao tempo utakmice, ali sredinom poluvremena ponovo smo počeli gledati uzbuđenja na Koševu, gdje se večeras okupilo preko 25.000 gledalaca.

U 22. minuti je Kyeremeh probio po desnoj strani i odličnom povratnom loptom pronašao usamljenog Čatakovića, ali njegov užasan prijem je upropastio napad Bordo tima.

Uslijedili su nestvarni promašaji Kyeremeha i Čatakovića. Prvi je pogodio stativu praznog gola nakon nevjerovatne greške istrčalog golmana Frelina, a potom na gol-crti šut Čatakovića zaustavlja Koša.

Frelin je u 38. minuti izvodio nove "akrobacije" i stvorio je još jednu šansu za Sarajevo, ali uspio se iskupiti i odbraniti zicer Guliashviliju.

Nastavak utakmice prvo je donio šansu Azange za Spartak, ali njegov šut je izblokiran nakon što je loptu prethodno boksovao golman Rockov.

U 58. minuti je prijetilo Sarajevo. Kyeremeh je uhvatio sjajan volej nakon gužve u šesnaestercu Spartaka, ali poslao je loptu pored gola.

Potom Čataković za pola koraka kasni na ubačaj Durakovića iz slobodnjaka, a onda Guliashvili s 20 metara šutira preko gola.

Nakon toga je Sarajevo nastavilo kontrolisati igru u potpunosti, ali teško je stvaralo šanse pred dobro postavljenom odbranom Spartaka.

Tako je do kraja ostalo 0:0 te će s tim rezultatom Sarajevo otputovati na revanš u Slovačku.

Revanš utakmica se igra naredne srijede u Trnavi, a počinje u 20:30 sati.

Rezultat:

Sarajevo - Spartak 0:0

Utakmica iz minute u minutu:

90' - Tri minute sudijske nadoknade.

88' - Paur je raspalio po lopti s 25 metara, a ona ide malo iznad prečke gola Sarajeva!

87' - Guliashvili i Đorđević su napustili igru, a na terenu su sada Julardžija i Anđušić.

83' - Ne dešava se ništa vrijedno spomena na terenu u ovim trenucima. Sarajevo kontroliše igru, ali teško stvara prilike u drugom poluvremenu.

79' - I dalje Sarajevo ne pronalazi put do mreže gostiju iz Slovačke, koji su u drugom poluvremenu bezopasni.

75' - Oliveira skače nakon ubačaja iz kornera i glavom šutira preko gola.

69' - I dalje traje pritisak Sarajeva na Koševu, ali odolijevaju napadima Bordo tima gosti iz Trnave.

63' - Oliveira lijepo ostavlja loptu za Guliashvilija, a njegov šut ide dva metra iznad prečke. U sljedećem napadu Kyeremeh glavom šutira preko gola.

61' - Mehmedović i Oliveira mijenjaju Bubanju i Čatakovića u timu Sarajeva.

Foto: T. S./Klix.ba
Foto: T. S./Klix.ba

61' - Duraković lijepo ubacuje, a Čataković za pola koraka kasni na tu loptu na drugoj stativi! Bilo je opasno po tim iz Trnave

58' - Prilika za Sarajevo! Kyeremeh je uhvatio sjajan volej nakon gužve u šesnaestercu Spartaka, ali poslao je loptu pored gola.

57'- Nova izmjena kod gostiju. Paua je zamijenio Corryna.

55' - Đorđević pokušava šutirati iskosa s lijeve strane, ali lopta ide pored gola.

53' - Pich je zamijenio povrijeđenog Štetinu u odbrani Spartaka.

50' - Zvanični podaci kažu da je na tribinama Koševa večeras 26.750 gledalaca.

46' - Šansa za Spartak na startu drugog dijela! Prazan je bio gol Sarajeva nakon intervencije Rockova, ali šut Azanga je izblokiran.

46' - Počelo je drugo poluvrijeme.

Foto: T. S./Klix.ba
Foto: T. S./Klix.ba

Kraj prvog poluvremena u kojem se Sarajevo ispromašivalo. Rezultat je 0:0.

44' - Kapiten gostiju Prochazka prekršajem zaustavlja opasan kontranapad Sarajeva i dobija žuti karton.

41' - Soldo je dobio žuti karton nakon žestokog starta nad igračem Spartaka.

38' - Svi su u čudu šta na Koševu radi golman Spartaka Frelin! Sada je novom suludom greškom stvorio još jednu šansu za Sarajevo, ali se iskupio i odbranio udarac Guliashvilija. Nestvarno je da je rezultat i dalje 0:0.

Foto: T. S./Klix.ba
Foto: T. S./Klix.ba

35' - Šansa za goste! Azango ostavlja loptu saigraču Prochazki na 20 metara od gola, a on šutira malo pored stative.

34' - Golman Spartaka Frelih izuzetno je nesiguran i vlada prava panika u odbrani gostiju kada je god lopta u njegovom posjedu. Nije to zasad Sarajevo uspjelo iskoristiti.

30' - Dobro u prvih pola sata djeluje odbrana Sarajeva. Upravo je otklonila opasnost nakon još jednog ubačaja gostiju sa lijeve strane.

Foto: T. S./Klix.ba
Foto: T. S./Klix.ba

24' - Potpuno nestvarni promašaji Sarajeva! Kyeremeh pogađa stativu dok je gol bio prazan nakon greške istrčalog golmana, a potom šut Čatakovića blokira Koša na gol-crti! Bubanja je nakon toga zaradio žuti karton.

22' - Prilika za Sarajevo! Probio je po desnoj strani Kyeremeh i odličnom povratnom loptom pronašao usamljenog Čatakovića, ali njegov užasan prijem je upropastio napad Bordo tima.

20' - Nema uzbuđenja u posljednih desetak minuta igre.

13'- Nakon turbulentnog otvaranja susreta i prilika na obje strane, tempo utakmice je pao i sada se uglavnom igra na sredini terena i loptu više u svojim nogama imaju gosti.

7' - Tražili su igrači Sarajeva sada penal nakon što je izblokiran udarac Đorđevića glavom, ali lopta je u tijelo pogodila igrača Spartaka.

5' - Velika prilika za Sarajevo na drugoj strani! Kyeremeh je zaobišao i golmana, ali spašava svoj gol jedan igrač gostiju i izbija loptu s gol-crte nakon šuta Ganca!

Foto: T. S./Klix.ba
Foto: T. S./Klix.ba

5' - Šansa za Spartak! Milkovič šutira glavom sa sedam-osam metara, a lopta ide malo pored stative gola Sarajeva.

3' - Odmah na startu je bilo opasno pred golom Sarajeva. Zeljković je glavom šutirao nakon ubačaja iz slobodnjaka, Rockov brani, a onda je signaliziran i prekršaj u napadu.

1' - Počela je utakmica.

Foto: T. S./Klix.ba
Foto: T. S./Klix.ba

20:55 - Glavni sudija utakmice bit će Belgijanac Bram Van Driessche, kojem će pomagati Rien Vanyzere i Michele Seeldraeyers.

20:53 - Pobjednik dvomeča Sarajeva i Spartaka u trećem pretkolu Konferencijske igra s poraženim iz duela Evropske lige između bečkog Rapida i Wisle Krakow. Danas je u prvom meču ovih rivala Rapid u gostima nadigrao Wislu i slavio s 2:1.

20:50 - Sarajevu i Spartaku će ovo biti drugi put da se susreću na evropskoj sceni, pošto su igrali i dvomeč u kvalifikacijama za prvu sezonu Evropske lige u historiji.

Foto: T. S./Klix.ba
Foto: T. S./Klix.ba

Bila je to sezona 2009/10, kada je Sarajevo na Koševu slavilo s 1:0, a u Slovačkoj su ekipe remizirale 1:1 pa je Bordo tim prošao dalje.

20:44 - Na tribinama najvećeg bh. stadiona već je više od 20.000 gledalaca, koji će večeras pružati veliku podršku Bordo timu i biti vjetar u leđa nogometašima Sarajeva.

20:40 - Spartaku će ovo biti prva zvanična utakmice u sezoni, pošto svoj evropski put započinje od drugog pretkola, dok je Sarajevo u prvom nakon boljeg izvođenja penala eliminisalo kazahstanski Aktobe.

20:35 - Treneri Zoran Zekić i Michal Gašparik odabrali su sastave timova koji će na teren istrčati od prve minute, a Zekić je bio primoran na jednu promjenu zbog crvenog kartona Miomira Đuričkovića iz utakmice protiv Aktobea.

Umjesto Crnogorca od prve minute igra Duraković, koji će na poziciju lijevog beka, s koje je na štopersku prekomandovan Jović.

Sarajevo: Rockov, Beganović, Jović, Čelik, Soldo, Duraković, Đorđević, Bubanja, Kyeremeh, Guliashvili, Čataković.

Na klupi sjede Rogić, Mujkić, Matanović, Buljubašić, Mehmedović, Oliveira, Julardžija, Ristić, Hamzić, Unušić, Anđušić, Kuprešak.

Spartak Trnava: Frelih, Twardzik, Koša, Štetina, Holik, Milkovič, Zeljković, Corryn, Prochazka, Duriš, Azango.

Na klupi slovačkog tima će sjediti Rusov, Vantruba, Pich, Ujaky, Ahl, Paur, Trello, Karhan, Bukovsky, Brainović.

20:30 - Poštovani čitatelji portala Klix.ba, dobro došli na direktan tekstualni prijenos utakmice Sarajevo - Spartak Trnava. Riječ je o prvom meču drugog pretkola Konferencijske lige.