Trojica van kadra
141

Sarajevo večeras na Koševu želi nastaviti sa savršenim startom sezone u bh. nogometu

D. P.
Bordo tim želi iskoristiti prednost domaćih navijača (Foto: FK Sarajevo)
Bordo tim želi iskoristiti prednost domaćih navijača (Foto: FK Sarajevo)
Nogometaši Sarajeva i bijeljinskog Radnika večeras na Koševu otvaraju peto kolo Wwin lige Bosne i Hercegovine, a utakmica počinje u 21 sat.

Bordo tim je maksimalan nakon tri odigrane utakmice ove sezone i večeras protiv Radnika želi nastaviti sa perfektnim startom te se vratiti na prvo mjesto tabele.

No, neće biti lako. Svjestan toga je i trener Sarajeva Zoran Zekić koji je poručio kako njegovu ekipu čeka najteža utakmica u novoj sezoni jer na Koševo stiže ekipa koja je neporažena i igra odlično također.

Radnik je tek ušao u elitni rang bh. nogometa, ali je tu savladao favorizovani Velež te ekipu GOŠK-a u Gabeli, a osvojio je i bod protiv Širokog Brijega. Bordo tim sasvim sigurno treba mnogo opreza večeras.

"Čeka nas najozbiljniji protivnik dosad, bez omalovažavanja ikoga. Mislim da smo to dosta dobro analizirali, približili dečkima i želimo dati 200 posto. Njihova velika prednost je motivacija i to što nemaju preveliko opterećenje. Odigrali su sjajne utakmice, imaju stručnjaka koji je s njima dugo i prošao je s njima kroz drugu ligu. Imaju par izvrsnih pojedinaca, moramo biti svjesni da moramo imati pravu energiju i shvatanje igre", rekao je trener Sarajeva Zoran Zekić o bijeljinskom Radniku.

Bordo tim ne može računati na trojicu povrijeđenih igrača, a to su Tarik Kapetanović, Anes Krdžalić i Francis Kyeremeh. Također, bit će potrebno nadomjestiti i nedostatak Hamze Čatakovića, koji je napravio izlazni transfer i otišao u Tursku.

Glavni sudija utakmice je Elvedin Topuzović iz Tuzle, a susret se igra na stadionu Asim Ferhatović Hase s početkom u 21 sat. Možete ga gledati u programu Arene Sport, te u tekstualnom prijenosu na portalu Klix.ba.