Duel u 20:30 sati
145

Sarajevo večeras u Trnavi protiv Spartaka ide po prolazak u treće pretkolo Konferencijske lige

E. B.
Foto: T. S./Klix.ba
Foto: T. S./Klix.ba
Nogometaši Sarajeva večeras u Trnavi protiv Spartaka idu po prolazak u treće pretkolo Konferencijske lige.

Na stadionu "Asim Ferhatović Hase" u prvom duelu nije bilo pogodaka, te će pitanje prolaska dalje biti riješeno večeras u Slovačkoj.

Na kladionicama je Spartak blagi favorit, no trener Sarajeva Zoran Zekić vjeruje da njegova ekipa ima adute za trijumf i ulazak u treće pretkolo Konferencijske lige.

"Kratko je vrijeme između dvije utakmice, a nadam se da su moji igrači spremni za izazove. Spartak je dosta ozbiljnija ekipa od Aktobea. Jako su čvrsti. Čekaju svoje šanse. Jako su gusti. Vidjeli smo dosta njihovih dobrih pojedinaca. Imali su pet-šest dana više za pripremu nego za prvu utakmicu, ali bih se više fokusirao na svoju ekipu. Stadion je prekrasan, pa će Spartak pokušati biti agresivniji", rekao je Zekić u najavi utakmice i dodao da će igrači biti motivirani dati sve od sebe zbog Hordi zla koje će u velikom broju doći na utakmicu.

"Utakmica nam jako puno znači. Mnogi od navijača su teškom mukom skupili novce da dođu, moramo i to poštovati, izraziti respekt za sebe, svoju porodicu, navijače. Ova utakmica ti daje puno više motiva nego uobičajeno", kazao je Zekić.

Što se tiče igračkog kadra, Zekić večeras neće moći računati na štopere Miomira Đuričkovića zbog povrede, te Vinka Soldu zbog kartona, kao ni na veznog nogometaša Muhameda Buljubašića koji je između dvije utakmice sa Spartakom prodat u turski Rizespor.

Utakmica Spartak Trnava - Sarajevo se igra u srijedu sa početkom u 20:30 sati uz direktan prijenos na MyTV i tekstualni prijenos na portalu Klix.ba.