Duel u subotu
155

Sastav Željezničara za Igman "kroji" viroza, ali je Ćorić optimista: Očekujem da osvojimo tri boda

E. B.
Denis Ćorić (Foto: I. L./Klix.ba)
Denis Ćorić (Foto: I. L./Klix.ba)
Željezničar će sutra u 21 sat na Grbavici dočekati Igman u trećem kolu Wwin lige Bosne i Hercegovine, a uoči duela trener Plavih Denis Ćorić ima malih problema oko sastavljanja ekipe.

"Poštujem Igman jer imaju kvalitetnih pojedinaca koji znaju igrati pod pritiskom, a vodi ih Musemić kojeg iznimno cijenim. Maksimalno sam fokusiran na svoju ekipu, u dobrom smo ritmu i u pozitivnoj atmosferi nakon pobjede nad Veležom", rekao je Ćorić i nastavio:

"Imamo problema jer je nekoliko igrača je dobilo virozu, a Karjašević i Radinović još nisu u kadru za utakmicu", kazao je Ćorić.

Ipak, Ćorić je istakao i da ima lijepih vijesti kada je u pitanju igrački kadar.

"Dobra stvar je da su registrirani Dangubić i Mirčevski, pa će biti u kadru za utakmicu. Dangubić je zadnjih 8, 9 dana bio više na putu nego na treningu zbog papirologije, ali je zadnja 2, 3 dana tu sa nama. Ne trebamo srljati, obojica polake ulaze u trenažni proces. Radi se o kvalitetnim igračima i pokazat će da su pojačanja za Želju. Laušević je isto stekao pravo nastupa i nadam se da će sva trojica dati svoj doprinos da Željo bude tamo gdje mu je mjesto", kazao je Ćorić i dodao kako očekuje pobjedu protiv Igmana.

"Igramo na Grbavici i očekujemo da osvojimo tri boda", kratko i jasno je poručio Ćorić.

"Ako mi budemo u izdanju u kojem smo igrali protiv Veleža, mislim da ćemo izaći kao pobjednici", dodao je Ćorić koji je čestitao Borcu i Zrinjskom na sinoćnjim uspjesima u Evropi, te je poručio da su oni putokaz svim bh. klubovima da se može napraviti uspjeh u eurokupovima.

Susret Željezničar - Igman se igra u subotu na stadionu Grbavica s početkom u 21 sat uz direktan televizijski prijenos na Arena Sportu, te tekstualni prijenos na portalu Klix.ba.