Slijedi spektakl
0

Sastavi za veliki derbi Manchestera: Fanovi u nevjerici ko čuva Haalanda

D. P.
Ten Hag je pokušao iznenaditi Guardiolu (Foto: Twitter)
Ten Hag je pokušao iznenaditi Guardiolu (Foto: Twitter)
Od 13:30 igra se veliki derbi Manchestera, a treneri Erik Ten Hag i Pep Guardiola odabrali su sastave koji će izaći na megdan u okršaju Uniteda i Cityja.

Nema dileme da nas čeka novi spektakl. I dok nije igrao u dobroj formi, United je znao namučiti snažniji Manchester City, a posebno su sada visoka očekivanja od Crvenih đavola koji igraju u fantastičnoj formi.

Manchester City je ispao iz Liga kupa nakon šoka i poraza od Southamptona, a danas je idealna prilika da se prvi favorit takmičenja vrati na pobjedničke staze.

Najveće nade gosti polažu u Erlinga Haalanda, a prvim pogledom na sastav tima izdvaja se ime stopera koji će ga danas čuvati.

Potpuno neočekivano, Ten Hag je na stopersku poziciju stavio Lukea Shawa, koji je već znao odigrati na toj poziciji u nekim slabijim mečevima u nedostatku stopera, no nikada protiv igrača kao što je Haaland.

Da nema opcija na klupi, ova odluka Ten Haga mogla bi se smatrati logičnom. No, na klupi je ostavio tri stopera uključujući i skupo plaćenog Lisandra Martineza koji je s Argentinom nedavno postao prvak svijeta.

Manchester United: De Gea, Malacia, Shaw, Varane, Wan-Bissaka, Fred, Casemiro, Eriksen, Bruno, Rashford i Martial.

Manchester City: Ederson, Walker, Akanji, Ake, Cancelo, Rodri, Bernardo, De Bruyne, Foden, Mahrez i Haaland.