U Parizu šokirani
74

Saudijci kupuju osmostrukog prvaka Francuske i kradu PSG-u ključnog čovjeka

N. M.
Campos (desno) u društvu trenera PSG-a Luisa Enriquea (Foto: EPA-EFE)
Campos (desno) u društvu trenera PSG-a Luisa Enriquea (Foto: EPA-EFE)
Kao grom iz vedra neba danas je francuskom javnošću odjeknula vijest da će nogometni klub Monaco dobiti nove vlasnike, i to iz Saudijske Arabije.

Osmostruki prvak Francuske je već nekoliko mjeseci na prodaju, a posljednjih dana su se intenzivirali pregovori sa saudijskim investitorima i pojedini detalji su već procuriili u javnost.

Ugledni list L'equipe je objavio da je već dogovoreno da na čelu cijelog projekta bude Luis Campos, što je šokiralo sve, a posebno čelnike Paris Saint Germaina jer je Campos jedan od ključnih ljudi u rukovodstvu ovog kluba!

Campos je trenutno u PSG-u zadužen za strategiju kluba, a ranije je obnašao i funkciju sportskog direktora pa bi njegov odlazak zasigurno bio težak udarac za Svece s Parka prinčeva.

Iskusni 59-godišnji Portugalac bi u Monacu trebao biti imenovan za predsjednika kluba i dobit će odriješene ruke da Kneževe odvede u sami vrh evropskog nogometa.

L'equipe je najavio i da će PSG tražiti objašnjenje ovakvih navoda od Saudijaca, a sastanak će biti obavljen tokom dana.

PSG je od kupovine Saudijaca uspostavio dominaciju u francuskom nogometu i bio je prvak 11 puta u posljednjih 13 godina, a vladavinu su mu jedino prekidali upravo Monaco i Lille, koji su uspijevali osvojiti po jednu titulu u pomenutom periodu.

Interesantno je i da je Campos već ranije radio u Monacu, gdje je bio tehnički direktor i sportski direktor, pa bi ovog ljeta mogli vidjeti njegov povratak u Kneževinu.