Po drugi put u karijeri
0

Savo Milošević glavni kandidat za novog trenera beogradskog Partizana

E. K.
Savo Milošević na treningu reprezentacije BiH (Foto: NS BiH)
Savo Milošević na treningu reprezentacije BiH (Foto: NS BiH)
Nekadašnji selektor Bosne i Hercegovine Savo Milošević bi po drugi put u karijeri mogao biti trener beogradskog Partizana.

Na klupi bi trebao zamijeniti Aleksandra Stanojevića koji je danas napustio klub i to dan nakon poraza od Crvene zvezde u derbiju, bilo je 4:0 za crveno-bijele.

Milošević je trenersku karijeru počeo upravo u Partizanu 2019. godine nakon čega je još vodio Olimpiju kao i reprezentaciju Bosne i Hercegovine.

Sada bi se prema informacijama Mozzart Sporta mogao vratiti na mjesto gdje je i počeo svoju igračku i trenersku karijeru.

Nakon Partizana, Milošević je još igrao za Aston Villu, Zaragozu, Parmu, Espanyol, Celtu Vigo, Osasunu te Rubin Kazan gdje je okončao svoju karijeru.

Zmajeve je vodio na ukupno pet susreta u kvalifikacijama za Euro u Njemačkoj 2024. godine i baražu te je zabilježio četiri poraza uz pobjedu.

Pod njegovim vodstvom smo pobijedili Lihtenštajn, a izgubili od Portugala (0:5), Luksemburga (4:1) te Slovačke (1:2) kao i Ukrajine (1:2) čime je njegov mandat na klupi našeg nacionalnog tima završen.

U karijeri ima osvojen Kup Srbije 2019. godine s Partizanom.