Pohvalio ga
0

Kolašinac uoči duela s Arsenalom izdvojio jednog nogometaša bivšeg kluba: Fantastičan igrač

E. K.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Bosanskohercegovački nogometni reprezentativac Sead Kolašinac je istakao da je sretan što će večeras odmjeriti snage protiv bivših saigrača iz Arsenala.

Kolašinac je poslije londonskog sastava igrao za Marseille nakon čega je pojačao Atalantu čiji je i danas član, a s kojom će večeras igrati u Ligi prvaka protiv Topnika.

Istakao je da je sretan zbog duela protiv bivših saigrača te da se raduje jednom takvom meču protiv izuzetne ekipe kakva je Arsenal.

"Sretan sam što ću igrati protiv mojih bivših saigrača, to je posebno. Sretan sam što ću prvu utakmicu ove sezone u Ligi prvaka odigrati protiv Arsenala. Uvijek je teško igrati protiv engleskih timova, oni su izuzetno fizički snažni. Često gledamo Premiership, znamo da će večerašnja utakmica biti jako teška, ali dobro smo pripremljeni i držat ćemo se našeg plana", rekao je Kolašinac te zatim dodao:

"Arsenal je pobijedio u derbiju protiv Tottenhama, imaju dosta samopouzdanja i vrhunske igrače u odbrani. Također su veoma opasni iz prekida, ali trener nas je pripremio dobro, pokazat ćemo na terenu kakav će naš plan biti na večerašnjoj utakmici protiv ekipe koaj je vrhunska i koja može visoko pritiskati. Prostudirali smo ih dobro".

Naš defanzivac je istakao posebnu pohvalu na račun menadžera londonskog sastava Mikela Artete.

"Mislim da radi vrhunski posao, pokušava dati sve od sebe kada god Arsenal igra i to će polučiti rezultat. On je vrhunski trener, veoma e mlad i može još rasti", dodao je Kolašinac i zatim posebno izdvojio jednog nogometaša Arsenala.

"Ukoliko to moram uraditi, izdvojit ću Bukaya Saku, on je fantastičan igrač", otkrio je on.

Utakmica Atalanta - Arsenal se igra večeras s početkom u 21:00 sati uz direktan prijenos na kanalu Arene Sport.