Posljednji trening
97

Selekcija Kazahstana trenirala na Bilinom Polju, optimistični pred meč sa Zmajevima

E. M.
Foto: E. M./Klix.ba
(Foto: E. M./Klix.ba)
Reprezentacija Kazahstana večeras je na Bilinom Polju održala konferenciju za medije na kojoj je selektor Talgat Baisufinov kazao da će na travnjak izaći s najjačom ekipom.
Gosti koji će sutra na travnjaku Bilinog Polja u sklopu kvalifikcija za Svjetsko prvenstvo u Kataru 2022. godine snage odmjeriti sa bh. reprezentacijom večeras su odradili i posljednji trening, a na konferenciji za novinare Baisufinov i reprezentativac Baktiyor Zainutdinov su bili optimistični.

"Sutra očekujemo dobru utakmicu. Sve ove poteškoće koje smo imali do sada i povrede s igračima su iza nas i izaćemo s najboljom ekipom. Za sada su šanse 50:50, mi ćemo igrati dobro kako individialno tako i kao ekipa i očekujemo dobru igru na terenu. Svi igrači u timu Bosne i Hercegovine su jako dobri, igraju u evropskim prvenstvima, ali ne razmišljamo previše o tome. Želimo stabilizovati igru i da to bude naš cilj", kazao je Baisufinov.

Zainutdinov nakon povrede ponovo brani grb Kazahstana, a u izjavi za medije je kazao da s velikim iščekivanjima očekuju sutrašnju utakmicu.

"Znamo da u ekipi BiH igraju dobri fudbaleri, kao što su Pjanić i Džeko, ali nadamo se pobjedi. Želimo da idemo dalje, naši navijači bi se radovali tome. Igrao sam s Hadžikadunićem i s njim imam iskustva, igrali smo u istom klubu. Naša motivacija i optimizam je što nismo odavno pobjeđivali pa u tome pronalazimo našu šansu", pojasnio je Zainutdinov.