Copa America
0

Selektor Argentine suspendovan zbog čudnog i malo poznatog pravila: "To ga je uznemirilo"

D. P.
Scaloni će propustiti Peru (Foto: EPA-EFE)
Scaloni će propustiti Peru (Foto: EPA-EFE)
Selektor nogometne reprezentacije Argentine Lionel Scaloni zaradio je suspenziju na Copa Americi zbog čudnog i prilično nepoznatog pravila koje je kršio u prva dva kola grupne faze.

Čovjek, koji je Argentini donio titulu svjetskog prvaka u Kataru, stigao je i na Copa Americu s istim ciljem, a to je da s Gaučosima osvoji titulu prvaka. Dobro mu ide pošto je selekcija upisala dvije pobjede u prve dvije utakmice.

No, njegova selekcija je dobila udarac nakon duela drugog kola protiv Kanade, a to je suspenzija za Scalonija na jednu utakmicu.

Scaloni je prekršio malo poznato pravilo kako bi zaradio zabranu, a radi se o pravilu za kojeg mnogi od nas nisu vjerovatno ni znali da postoji.

Naime, selektor Argentine dobio je suspenziju CONMEBOL-a jer su njegovi igrači dva puta zaredom kasnili s izlaskom na teren nakon završenog poluvremena utakmice. To se dogodilo u prvom kolu protiv Kanade i tada je dobio opomenu.

U drugom kolu se dogodilo isto protiv Čilea, a to znači da je selektor Argentine sebi aktivirao suspenziju od jedne utakmice i neće ga biti u posljednjem kolu kada njegova selekcija bude igrala protiv Perua. Duel je na rasporedu večeras.

"Lionel je uzrujan zbog ovoga. Smatramo se selekcijom koja ima osoblje puno profesionalizma. Saznali smo danas i to je udarac. Nismo pokušavali steći prednost na terenu", rekao je pomoćnik selektora Walter Samuel za Athletic.