Priznao grešku
21

Selektor Engleza nakon poraza od Grčke: Vježbali smo taktiku bez špica ukupno 20 minuta, igrat ćemo je opet

E. B.
Lee Carsley (Foto: EPA-EFE)
Lee Carsley (Foto: EPA-EFE)
Jučer je počeo oktobarski reprezentativni ciklus u Ligi nacija, a najveće iznenađenje vidjeli smo na Wembleyju gdje je Grčka pobijedila Englesku rezultatom 2:1.

Grci su prvi put u historiji pobijedili Engleze zahvaljujući dva pogotka Vasilisa Pavlidisa, dok je jedini gol za Englesku postigao Jude Bellingham.

Engleska javnost je i prije početka susreta bila skeptična kada su vidjeli sastav koji je na teren poslao selektor Lee Carsley.

I dok su se obradovali odlasku Garetha Southgatea s klupe Engleske, nisu ni očekivali da će njegov nasljednih početi utakmicu bez ijednog napadača.

Tako su se na terenu u ofanzivnom dijelu tima našli Cole Palmer, Phil Foden, Bukayo Saka, Anthony Gordon i Bellingham, a na klupi su ostali klasični napadači Ollie Watkins i Dominic Solanke.

Nakon susreta Carsley je priznao da je pogriješio i otkrio šta je želio postići s ekipom bez napadača.

"Ovo je razočaravajuće, popričao sam o svemu s igračima. Danas smo probali nešto novo i drugačije, htjeli smo dominirati sredinom terena. Vježbali smo to dan ranije na 20 minuta i razočaran sam što nije uspjelo. Sada nam je bitna naredna utakmica protiv Finske", rekao je Carsley koji je istakao kako, i pored bruke, neće odustati od igre bez klasičnog špica.

"Primili smo golove iz naših grešaka. Mislim da je definitivno opcija da opet igramo na ovaj način. Moramo biti hrabri i isprobavati nove stvari", dodao je Carsley.