Ne brinu ga izostanci
57

Selektor Luksemburga pred meč sa Zmajevima: Imamo 22 igrača, sa dvije noge i kvalitetom

E. M.
Foto: E. M./Klix.ba
Foto: E. M./Klix.ba
Nogometna reprezentacija Luksemburga danas će na Bilinom Polju odraditi posljednji trening u sklopu priprema za kvalifikacionu utakmicu protiv BiH za odlazak na Euro, a na konferenciji za medije su poručili da će sutra igrati isto kao i u subotu protiv Lihtenštajna.
Selektor Luksemburga Luc Holtz je kazao da ga ne brine odlazak dvoje najboljih igrača iz reprezentacije te da imaju jednako sposobna 22 igrača koji će uraditi sve da daju svoj maksimum i postignu dobar rezultat.

"Nama je jasno da je u ovom trenutku BiH favorit bez obzira što je izgubila od Portugala. Imamo svoje planove, generalno kada govorimo o utakmica i kada govorimo o načinu igranja na terenu. Utakmicom u subotu sam bio zadovoljan i nadam se da ćemo tako igrati i sutra", kazao je Holtz.

Dodao je da su optimistični uvijek te da njegovi igrači imaju dvije noge i optimizam.

"Uvijek treba biti optimističan. Da li vi to htjeli ili ne, mi smo ispred Bosne i Hercegovine na osnovu boda u Slovačkoj. Jasno je da imate dobre igrače, mi smo svjesni toga, ali naši igrači imaju optimizam, dvije noge, kvalitet i vjeruju u sebe. Svjesni smo i prednosti i nedostataka pa ćemo se fokusirati na naše prednosti", dodao je Holtz na konferenciji za medije.

Selekcija Luksemburga na Bilinom Polju s početkom u 19 sati odradit će i svoj posljednji trening, a utakmica BiH - Luksemburg igra se sutra na Bilinom Polju s početkom u 20.45 sati.