Junski susreti
19

Selektor Španije prekrižio Pedrija za završnicu Lige nacija, pozvao 37-godišnjeg veterana i jednog debitanta

E. B.
Luis de la Fuente (Foto: EPA-EFE)
Luis de la Fuente (Foto: EPA-EFE)
Selektor Španije Luis de la Fuente je objavio spisak nogometaša na koje računa za Final Four Lige nacija koji će se od 14. do 18. juna održati u Nizozemskoj.

Španija će u polufinalu igrati protiv Italije, a ukoliko slavi, igrat će za trofej Lige nacija protiv boljeg iz duela Nizozemska - Hrvatska.

De la Fuente je danas objavio spisak i iznenadio špansku javnost nekim odlukama koje je donio.

Španski selektor je i ovaj put izostavio Pedrija sa spiska koji još uvijek nije zaigrao pod njegovim vodstvom. Mladi as Barcelone je trenutno lakše povrijeđen, no De la Fuente nije želio na Final Four voditi tek oporavljenog nogometaša, te će Pedri čekati još neko vrijeme na svoj 19. nastup u dresu Crvene furije.

Osim Pedrija, pozive nisu dobili ni Nacho Fernandez, Dani Ceballos i Jose Gaya, a De la Fuente je posebno iznenadio igračima koje je odlučio pozvati.

Tako se na spisku našao 37-godišnji veteran Jesus Navas koji je posljednji put za reprezentaciju igrao 2020. godine, a osim njega, u reprezentaciju je vratio i Jordija Albu, Rodriga Morena i Marca Asensija.

Također, odlučio je poslati poziv i debitantu Robinu Le Normandu, 26-godišnjem francuskom štoperu Real Sociedada koji je nedavno promijenio sportsko državljanstvo.

Na spisku Španije se nalaze sljedeći nogometaši:

Golmani: Kepa Arrizabalaga, Unai Simon, David Raya.

Odbrana: Dani Carvajal, Jesus Navas, Aymeric Laporte, Robin Le Normand, David Garcia, Jordi Alba, Juan Bernat.

Vezni red: Rodri, Martin Zubimendi, Gavi, Mikel Merino, Fabian Ruiz, Sergio Canales.

Napad: Dani Olmo, Alvaro Morata, Joselu, Rodrigo Moreno, Marco Asensio, Nico Williams, Yeremy Pino.