Liga nacija
170

Sergej Barbarez odabrao sastav Zmajeva za duel s Njemačkom

E. K.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Selektori Bosne i Hercegovine i Njemačke Sergej Barbarez i Julian Nagelsmann su odabrali početne postave za večerašnji duel u Zenici.

BiH: Vasilj; Gazibegović, Barišić, Katić, Kolašinac, Bašić, Gigović, Burnić, Huseinbašić, Džeko i Demirović. Na klupi su: Hadžikić, Zlomislić, Mujakić, Bičakčić, Tahirović, Kulašin, Tabaković, Omerović, Šarić, Hajradinović, Radeljić i Bajraktarević.

Njemačka: Nübel; Kimmich, Rüdiger, Tah, Mittelstadt; Gross, Andrich, Wirtz, Gnabry, Undav; Kleindienst. Na klupi su: Baumann, Blaswich, Anton, Leweling, Burkardt, Fuhrich, Schade, Schlotterbeck, Pavlović, Stiller, Gosens.

Podsjetimo, Zmajevi su u prva dva kola Lige nacija poraženi od Nizozemske rezultatom 5:2 dok smo sa Mađarskom remizirali, bilo je 0:0.

Nakon oktobarskih utakmica očekuju nas utakmice u novembru ponovo protiv Njemačke kao i Nizozemske s čime ćemo završiti nastup u Ligi nacija.

Utakmica Bosna i Hercegovina - Njemačka se igra večeras s početkom u 20:45 sati uz direktan prijenos na BHT 1 i tekstualni prijenos na portalu Klix.ba.