Urnebesna šala
69

Sevilla javno ismijala Real zbog Zlatne lopte, njena objava skuplja desetine hiljada lajkova

N. M.
Montaža (Foto: EPA-EFE)
Montaža (Foto: EPA-EFE)
Administratori španske Seville na profilima na društvenim mrežama poznati su po svojim čestim šalama koje zbijaju na zvaničnim stranicama, a danas nisu imali milosti prema Real Madridu.
Ismijala je Sevilla na Twitter nalogu odluku Reala da njegova delegacija od 50 ljudi ipak ne putuje na dodjelu Zlatne lopte, a sve zbog činjenice da su saznali da Vinicius Junior neće osvojiti prestižnu nagradu.

Navodno su iz Manchester Cityja javili Madriđanima da će Zlatnu loptu dobiti njihov veznjak Rodri, a Kraljevski klub je bio toliko uvrijeđen da je odlučio da uopće neće prisustvovati ceremoniji.

"Udarna vijest: Admin naše stranice neće putovati u Pariz jer mu je rečeno da neće dobiti Zlatnu loptu", piše u objavi Seville koja je već za manje od sat vremena skupila skoro 30 hiljada lajkova.

Zbog odluke Reala večeras će na ceremoniji oko 50 mjesta u hali biti prazno, a ostaje da vidimo da li će zaista Zlatna lopta pripasti Špancu Rodriju, koji je predvodio reprezentaciju Španije do naslova prvaka Evrope proteklog ljeta, kao i Manchester City do titule u Premiershipu.

Ceremonija u Parizu počinje u 20:45 sati, televizijski prijenos je na Areni Sport 3, dok ćete tekstualni moći pratiti i na portalu Klix.ba.