Doživjele poraz
85

SFK 2000 ostao bez Lige prvaka, Hurem impresionirana rivalkama: "Oni su jedna mala Barcelona"

N. M.
Foto: SFK 2000 Sarajevo
Foto: SFK 2000 Sarajevo
Nogometašice SFK 2000 Sarajevo završile su nastup u kvalifikacijama za Ligu prvaka, pošto su u finalu kvalifikacionog turnira na Koševu poražene od portugalske Benfice s ubjedljivih 4:0.

Benfica je tako bez problema uspjela da se plasira u grupnu fazu Lige prvaka, a šampionke BiH će morati sačekati neku drugu priliku.

Sve je bilo gotovo već u prvih 25 minuta današnje utakmice na Koševu, budući da je do tada Benfica stekla nedostižnu prednost od 3:0.

Redom su mrežu sarajevskog tima tresle Amado u 6., Martin-Prieto Gutierez u 11. i Davidson u 25. minuti, a konačnih 4:0 postavila je Alidou d'Anjou u 68. minuti utakmice.

Igrom Benfice bila je impresionirana i trenerica SFK 2000 Samira Hurem, koja je portugalski tim nazvala malom Barcelonom.

"Benfica je pokazala da se oni bore za sami vrh Evrope. Desio nam se upravo taj strah i pritisak od velikih i boljih. Oni su dominirali. Pokušali smo ohrabriti igračice na poluvremenu. Malo smo bolje defanzivno izgledali. Žao mi je što nismo mogli više pružiti, ali ovo je realnost. Ovim putem čestitam igračicama Benfice. Oni su jedna mala Barcelona", poručila je Hurem u izjavi za MY TV.