U teškim trenucima
240

Sheffield ponosan na Ahmedhodžića, objavom su pokazali koliko je važan klubu

D. P.
Foto: Sheffield United FC
Foto: Sheffield United FC
Nakon teškog perioda u životu i karijeri, te razlaza s nogometnom reprezentacijom Bosne i Hercegovine, Anel Ahmedhodžić ima veliku podršku svog Sheffield Uniteda i to gotovo svakodnevno ovaj klub ističe na društvenim mrežama.

Tek završeno okupljanje reprezentacije BiH završeno je na najgori mogući način, odlaskom Ahmedhodžića iz tima, opraštanjem od reprezentacije te na koncu poruka direktora Zmajeva Emira Spahića kojom je "zauvijek zatvorio vrata Ahmedhodžića u reprezentaciji".

Ahmedhodžić je s okupljanja otišao zbog problema s navodnom povredom, a onda je samo nekoliko dana nakon toga zaigrao protiv Hull Cityja i bio jedan od najboljih igrača svog tima u pobjedi rezultatom 2:0.

Tom prilikom navijači Sheffielda su izdvojili Ahmedhodžića iz grupe, doveli ga pred tribinu i zapjevali pjesme s njegovim imenom, a sve kako bi mu podigli samopouzdanje i pokazali da su uz njega nakon teškog perioda. On im se odužio odličnim nastupom na terenu i čini se povratkom u formu od prije dvije sezone.

Sada je Sheffield United nastavio iskazivati podršku svom 24-godišnjem defanzivcu objavivši njegove impresivne statističke podatke s početka nove sezone.

Ahmedhodžić je odigrao pet utakmica na početku nove sezone, a za to vrijeme na terenu je proveo 359 minuta. U tih pet utakmica procent dodavanja mu je 94 posto, a na svakoj utakmici po 52 puta prosječno ostvari kontakt s loptom. Za to vrijeme protivnicima je oduzeo 17 lopti, a dobio je i 16 duela.

U njegovom Sheffield Unitedu ovakve partije opisali su "izvanrednim".

Ahmedhodžić priliku za novi nastup ima predstojećeg vikenda kada će na Bramall Lane stići ekipa Derby Countyja. Oštrice su trenutno na šestom mjestu s devet bodova, četiri manje u odnosu na lidera West Bromwich Albion.