Uživa u nogometu
0

Show Messija u ubjedljivoj pobjedi Argentine: Postigao tri gola i asistirao za još dva

N. K.
Lionel Messi (Foto: AFA - Selección Argentina)
Lionel Messi (Foto: AFA - Selección Argentina)
Argentina je rezultatom 6:0 razbila Boliviju u kvalifikacijskoj utakmici za odlazak na Svjetsko prvenstvo, a Lionel Messi (37) je postigao tri gola i asistirao za još dva.

Messi je svoj deseti hat-trick u dresu reprezentacije upisao u utakmici odigranoj na stadionu Monumental u Buenos Airesu.

Inače, bila je ovo 189 utakmica Messija za Argentinu s kojom je dvaput bio prvak Copa Americe (2021., 2024.) i koju je doveo do naslova svjetskih prvaka (2022. godine).

Sada je na učinku od 112 golova i 60 asistencija, a osim njega sinoć su za Argentinu pogađali još Lautaro Martinez, Julian Alvarez i Thiago Almada.

"Zaista je lijepo doći ovdje i osjetiti ljubav ljudi. To je ono što me pokreće. Unatoč godinama, osjećam se poput djeteta i ugodno u ovom timu. Sve dok ću se osjećati tako i igrati na nivou na kojem želim, nastavit ću u tome uživati", rekao je Messi.

Argentina je lider južnoameričkih kvalifikacija, a sinoć je siguran bio i Brazil koji je sa 4:0 pobijedio Peru uz dva gola Raphinhe te po jedan Luiza Henriquea i Andreasa Pereire.