Pobjeda u uzvratu
575

Siniša Saničanin golom odveo Partizan u grupnu fazu Konferencijske lige

K. H.
Foto: Srđan Stevanović/Starsport.rs
Foto: Srđan Stevanović/Starsport.rs
Ekipa Partizana plasirala se u grupnu fazu UEFA-ine Konferencijske lige nakon pobjede protiv Santa Clare iz Portugla rezultatom 2:0 u uzvratnom meču koji je odigran u Beogradu.
Santa Clara je prvi meč pobijedila rezultatom 2:1 i s minimalnom prednošću je došla u Beograd na uzvratni susret, a već u prvom poluvremenu domaći tim je uspio nadoknaditi zaostatak i doći do prednosti.

Prvo je u 25. minuti Gomes pogodio iz penala i tako anulirao prednost gostiju iz prve utakmice, da bi samo dvije minute nakon toga nakon centaršuta Jojića iz kornera gol postigao bh. reprezentativac Siniša Saničanin.

On je odlično pratio ubačaj iz kornera i loptu dočekao na drugoj stativi, a sa svega nekoliko metara nije mu bilo teško da postigne gol i tako svoj tim, na kraju će se ispostavi, odvede u grupnu fazu.

Saničaninu je ovo bio i prvi gol u novom dresu, a podsjećamo, on je nedavno iz Vojvodine došao u Partizan i već sada opravdao epitet velikog pojačanja.

Treba reći i to da je plasman u grupnu fazu osigrao Tottenham pobjedom protiv Ferreire u Londonu rezultatom 3:0, a da je dva pogotka za domaći tim postigao Harry Kane koji će i definitivno i naredne sezone nositi dres Pijetlova.

Žrijeb grupne faze UEFA-ine Konferencijske lige će biti održan u petak u 13:00 sati u Istanbulu.

Finale ovog novog UEFA-inog takmičenja igra se 25. maja na stadionu Arena Kombëtare u Tirani.