Wwin liga BiH
0

Široki Brijeg nakon drame slavio u Posušju i najavio izlazak iz krize

N. K.
Detalj s utakmice u Posušju (Foto: HŠK Posušje)
Detalj s utakmice u Posušju (Foto: HŠK Posušje)
Nogometaši Širokog Brijega pobijedili su na Mokrom Docu u 10. kolu Wwin lige BiH ekipu Posušja rezultatom 2:1 i tako su prekinuli crni niz od pet prvenstvenih utakmica bez trijumfa.

Od početka utakmice igralo se izuzetno oprezno, a prvi šut viđen je tek u 19. minuti kada je Galić odbranio udarac Iličića. S druge strane, Rozić je imao odličnu priliku u 31. minuti, ali je Tomić bio spreman. Već u narednom napadu Široki je imao sreće jer je lopta nakon udarca Vrgoča otišla za malo pored gola.

Kazna je uslijedila tri minute kasnije kada je Zlomislić postigao jedan od najljepših golova u sezoni. Natrčao je na jednu loptu i udarcem sa preko 25 metara zakucao ju je u mrežu za vodstvo Širokog. Ujedno je 1:0 za goste bio i rezultat prvog poluvremena.

Već u sedmoj minuti nastavka Posušje je stiglo do izjednačenja nakon što je Bešlić pogodio poslije asistencije Kobiljara. Ipak, vrlo brzo uslijedio je novi šok za domaće jer je dosuđen penal za goste. Sudija je putem VAR-a provjeravao potencijalni prekršaj, ali odluku nije mijenjao pa je Stanić savladao Galića udarcem s bijele tačke.

Posušje je do kraja utakmice pokušavalo doći do novog izjednačenja, a dva gola su bila poništena nakon gledanja VAR-a. Prvo je to bilo u situaciji kada su gosti postigli gol, ali je on bio poništen zbog ofsajda. Prava drama je uslijedila u 89. minuti kada je Čuljak postigao pogodak, ali je i on bio poništen zbog prekršaja u napadu što je sudija uvidio nakon gledanja VAR-a. Ostalo je konačnih 2:1 za goste.

Široki Brijeg je na tabeli prestigao Igman i sada se nalazi na šestoj poziciji, dok je Posušje na petom mjestu Wwin lige BiH. U narednom kolu Posušje gostuje Veležu, dok će Široki Brijeg ugostiti Borac.

Rezultat i strijelac:

Posušje - Široki Brijeg 1:2 (Bešlić 51' - Zlomislić 35', Stanić pen. 58')

Tabela: